Det sker til Roskilde Dyrskue i dag

03-06-2023 11:17

Trine Askjær-Jørgensen

Skal du til Roskilde Dyrskue? Ja, så kan du stadig nå det. Igen i dag er der masser at opleve på den store dyrskueplads, hvor blandt andet 247 heste fra 25 forskellige racer er at finde. Du må heller ikke gå glip af Det Store Hesteshow, som finder sted to gange i dag

Copyright Ridehesten.com
En kæmpe flok af de robuste og fantastiske islændere viser bl.a., hvad de kan i Det Store Hesteshow. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går blev der taget hul på Roskilde Dyrskue, der er Danmarks største af sin slags for hele familien, og igen i dag er der fuld gang i dyrskuepladsen i den sjællandske by.

Der er så uendeligt meget at opleve på den store plads, at det næsten ikke er til at forstå. I hele den ene side af pladsen og ned til hjørnet og bunden bagerst finder du Danmarks største maskinudstilling, og udstillingen på Roskilde er i år større, end den nogensinde har været, så der er rigeligt at opleve for dem, der brænder for maskiner af en hver slags.

Copyright Ridehesten.com
I den store maskinudstilling må alle prøve. Her er det en af de smarte Avant-maskiner, der kan hjælpe med alverdens opgaver i stalden og på udendørsarealerne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Lige når man kommer ind ved hovedindgangen finder man masser af lækker mad, og udvalget er virkelig stort på Roskilde Dyrskue, der er madboder at finde fordelt over hele pladsen, som hver især tilbyder forskellige lækkerier, og så er der selvfølgelig Spisekammeret, hvor du kan opleve alverdens spændende indslag omkring mad. Der er bl.a. et bageværksted, du kan teste dine smagsløg, pandekagebagning og masser af foredrag.

Går du til højre, når du kommer ind af hovedindgangen, kommer du til geder, får, fjerkræ og kaniner. Til venstre er det jagt og hunde, der er det store tema. Her er også masser at opleve.

Copyright Ridehesten.com
På Roskilde Dyrskue er der intet mindre end 25 forskellige hesteracer at se, og de kommer i alle størrelser og former. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cirka midt på pladsen finder du Gårdspladsen, hvor du kan prøve alt lige fra at male dit eget mel til at hilse på den jyske hest Frederik. Ved siden af finder du Ring 1, hvor de helt store konkurrencer og oplevelser er at finde. Her kan du i dag bl.a. opleve Det Store Hesteshow kl. 12-13 og kl. 19.30-21.00. Showet er spækfyldt med heste af alle racer og demonstrerer flot, hvad heste og ryttere sammen kan udrette og ikke mindst, hvad de forskelige racer kan bruges til.

Showet finder sted igen i morgen kl. 15.45-17.15.

Copyright Ridehesten.com
Også køerne er i ringen til flere konkurrencer i dag. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Nede i bunden bag Ring 1 finder du Ring 2 og 3 og imellem og ved siden af dem alle skuets køer og heste, så her er også masser at opleve, og du kan komme tæt på de forskellige racer og se dem med egne øjne.

Derudover er der bl.a. 4H-området af opleve og ej at forglemme de hundredevis af udstillere med stande – i år er der intet mindre end 423 – som sælger alt fra træsko og smykker til rideudstyr, hestebiler og meget mere.

På Roskilde Dyrskues hjemmeside finder du information om priser og åbningstider, og så kan du se det fulde program. Her kan du vælge ud fra, om der f.eks. er nogle dyr, der interesserer dig mere end andre, eller lignende.

Copyright Ridehesten.com
Stemningen er i top på den store dyrskueplads. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald