Det spiller for juniorerne ved NBC

27-06-2019 11:23

Britt Carlsen

De danske juniorer viste stor styrke på dressurbanen i dag, hvor første af to afdelinger i afgørelsen på holdmesterskabet blev afviklet inde på gårdspladsen ved Agria Nordic-Baltic Championships (video)

Copyright Ridehesten.com
Alexander yde Helgstrand og Grevens Sa Va sejrede i første afdeling af holdmesterskabet for juniorer.

Hele fem daske juniorryttere befinder sig i top 7 i Agria junior team, præsenteret af Helgstrand Dressage. Gårdspladsen på Vilhelmsborg danner rammen om Agria Nordic-Baltic Championships i dressur, og den smukt pyntede plads danner en god ramme om dressurkonkurrencerne med opsatte tribuner, mange borde og bænke, samt en kaffe/forplejningsvogn tæt på.

Mesterskaberne i holdkonkurrencen for junior- og ungryttere, som er i fuld gang lige nu, afvikles over to runder, i dag er første dag inden afgørelsen falder og medaljerne i holdkonkurrencen skal uddeles i morgen. Det gælder derfor om at komme godt fra start, og det har de danske juniorryttere i høj grad vist. 

Danmark har lagt sig i front med 213,838 points foran Norge med 209,545 og med Sverige på en mulig bronzeplads med 200.6 points. Som man kan høre landstræner Dennis Fisker fortælle, så kan alt naturligvis ske i morgen, men han er meget tilfreds med, hvordan rytterne har redet ,og hestene har gået i dagens første runde.  Individuelt blev det til sejr til Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va e. Blue Hors Sporano (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) med 73,03%  Den norske rytter Carmen Grønvold Johannessen kom ind på andenpladsen med DV-hesten Højgaardens Santos e. San Amoour I (opdr. Stutteri Højgaardens Heste).

De danske ryttere dominerede de næste pladser med Sofie K. Hanen på tredjepladsen efterfulgt af Cecilie Hedegaard og Anders Uve Sjøbeck Hoeck, en norsk rytter kom ind på sjettepladsen, Anine Morch Aas, mens danske Maja Emilie Leth red sig ind på syvendepladsen. Amalie Skov Christensen fik lidt problemer med changementerne i dag så hun og Sandbaeks Wonder Hit sluttede på 19. pladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Anders Uve Sjøbeck Hoeck kom ind på fjerdepladsen med Blue Hors Zwobber, Anders er en del af Blue Hors talent, og han rider mesterskabet iført Blue Hors' farver.

Der er fire ryttere på holdet og to ryttere, som starter individuelt. På holdet er: Cecilie Hedegaard, Amalie Skov Christensen, Alexander Yde Helgstrand og Anders Uve Sjøbeck Hoeck.

Afgørelsen i holdmesterskabet finder sted fredag i gårdspladsen fra kl. 8 om morgnen, startende med ponyrytterne efterfulgt af junior- og ungrytterne. Se mere HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald