Det var med nerverne udenpå tøjet

02-06-2024 14:31

Nikoline Bjørkmann Holm Hansen vandt sidste år Agria DRF-mesterskab for U25 i paradressur i Vallensbæk Rideklub, og i dag har hun på samme sted men med en ny hest genvundet mesterskabstitlen

Copyright Ridehesten.com
Nikoline Bjørkmann Holm Hanse og Hesselhøjs DJ på vej sejren. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I første afdeling af Agria DRF-mesterskabet for U25-pararyttere tog Nikoline Bjørkmann Holm Hansen i går andenpladsen blandt fem startende ekvipager i Intermediate B i deres respektive grader. Gårsdagens klasse blev vundet af grad 3-rytteren Anna Dam Jensen med den 14-årige DV-hoppe Dam's Flying Melody e. Samaranth/ Blue Hors Romanov (opdr. Else Rohmann).

I søndagens Kürfinale præsenteret af Elsass Fonden brillerede sidste års vinder den 22-årige grad 4-rytter Nikoline Bjørkmann Holm Hansen med et overlegent resultat, der sikrede hende en sikker kürsejr.

Copyright Ridehesten.com
Finalisterne flankeret af dommer ved C Jan Olsen og Dansk Ride Forbunds formand Dan Boyter. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Nikoline, der sidste år red pony, rider nu den blot 6-årige DV-vallak Hesselhøjs DJ (opdr. Hans Jørgen Hoeck), der var med til at sikre hende plads øverst på podiet med samlet 137,548 procentpoint. Desværre for Anna Dam Jensen kom hun helt udenfor medaljerækken, fordi Dam's Flying Melody blev meget påvirket af omgivelserne og sprang i galop flere gange.

Det har været en super spændende weekend, hvor nerverne og nervøsiteten har siddet helt uden på tøjet. DJ og jeg har kun dannet par i ca. fem måneder, og det var egentlig slet ikke meningen, at jeg ville have startet til DM, men jeg lod mig overtale af mine forældre og min træner, og det er jeg glad for nu, fortæller Nikoline.

Fakta
Nedsat funktion i højre side

Nikoline fik en hjerneskade under fødslen, hvor det center, der styrer motorikken i højre side blev beskadiget. Dengang var prognosen uvis, men familien og Nikoline har haft meget fokus på fysioterapi, ergoterapi, træning og en almindelig hverdag. Det betyder, at Nikoline har nedsat muskelstyrke og forringet finmotorik i højre side, ligesom hun ikke har sensorik i den side, hvilket blandt andet gør det svært at mærke, hvor meget hun trykker til hesten, og at hun må bruge mange flere kræfter i forhold til andre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DJ er kun lige fyldt seks i år, og er ikke rigtig alderssvarende uddannet, så vi startede bare med tanken om, at han skal ud at opleve lidt, og få "noget hår på brystet". Vi havde en meget spændende tur lørdag, hvor han var lidt for frisk og lavede nogle bukkespring i programmet, fortæller Nikoline og fortsætter:

I dag søndag var han med mig hele vejen, og det gik så godt. Han var sød, så jeg kunne heldigvis koncentrere mig om, at ride vores kür, så det var dejligt. Jeg er alt i alt virkelig glad og tilfreds og ikke mindst super stolt over ham, især når man tænker på, at han har lært bagpartsvendinger på under 3 uger, hvor vi også har lavet kürprogram samt musik.

Copyright Ridehesten.com
Dommerne i klassen var Charlotte Olsen, Jan Olsen og Peter Fischer. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Sølvet gik til Andrea Vestergaard Frandsen og den 14-årige pony Patrik af Hvarre e. Triple Tree's Prince Perfect/ May-Way (opdr. Fam. Rasmussen v/ Aage B. Rasmussen) med 131,452 procentpoint, mens Markus Larsen sikrede bronzemedaljen med den 11-årige DV-hoppe Østergaard's Mo Jo e. Blue Hors Don Olymbrio/ Ragazzo (opdr. Jack Hansen).

Resultat af mesterskabet.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner