DM for haflingere afholdt med stor succes

24-08-2016 10:44

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Denne weekend bød på mange spændende stævner og hesteevents – herunder også Danmarksmesterskab for haflingere i det fynske på Bogø rideklub, hvor deltagerne havde rig mulighed for både at se og tage del i springning og dressur på niveauer fra LD-LA

Springning:
Der blev ud over DM afholdt klasser på alle niveauer op til LA. DM blev afholdt for både ungheste, unge ryttere under 12 år, unge ryttere under 16 år og for seniorerne. I springning blev det til en firedobbelt mester for seniorrytterne – og endda for fjerde år i træk. Anna Møller fra Slagelse red på sin haflingerhoppe Bella 1 Cypressegård, som hun selv har ejet fra føl. På en andenplads blev det Trine Rafn og hingsten Windos-G og tredjepladsen blev snuppet af Maria W. K. Petersen på Katarina. Anna fortæller om dette års DM:

- Danmarksmesterskabet for mig har været et af de bedste. God stemning, gode baner og så videre. Det er gået over al forventning. Jeg kom uden nogen form for forventning, da jeg kun har haft tre uger at træne seriøst i op til DM. Bella har præsteret langt over middel i hver eneste runde, og hun gør alt for at redde sin rytter. Jeg er godt tilfreds med vores resultat!

Blandt unghestene blev det til en flot førsteplads til Pernille Krogsten og hendes 4-årige hingst Askmon Nordan i højden 70 cm. Pernille ejer desuden også vallakken Nantino Hestvang der sammen med sin ponyrytter Frederikke Flindt tog guldet i U16 DM i springning. Johanne Root Hansen og Fidji tog sølv mens Sebastian Lund blev eneste mandlige medaljetager sammen med Suesette – de tog sammen bronzemedaljen.

Lidt af hvert
For U12-rytterne blev der afholdt en Allround Cup – et forholdsvist nyt tiltag som skal vise rytter og hests alsidige samarbejde. Det blev Cecilie Kristensen der løb med sejren sammen med Stutteri Anjins Hollywood.

Under stævnet blev der ud over spring og dressur desuden afholdt en cup i et samarbejde mellem sportsklubben og avlsforeningen for haflingere (HADK), hvor der blandt andet skulle gennemføres en agilitybane til fods. Her blev det Julie Duus og hingsten Nordan der løb med sejren. På andenpladsen blev det Kathrine Maarupgaard og Meilin, mens tredjepladsen blev indtaget af endnu en Nordan, nemlig Emilie Stendys og den unge 5-års hingst Absalon Nordan.

Dressur:
Det blev tæt løb i årets U16 mesterskab hvor Natalie Balle-Larsen og Starlight måtte se sig slået med samlet 0,006%. Vinderen af årets mesterskab blev med et mulehårs forskel Natacha Fjord-Frandsen på Laban. De vandt med en gennemsnitlig procent på 67,387%.

Blandt de unge dressurhaflingere blev løbet også tæt, men det endte med en sejr og guld til Sofie Marie Beck Kristensen på Sting Classwei af Åtte Bjerge. Tanja Katrine Stubberup tog sølv sammen med Nordan’s Amalie II, mens Mathilde Larsen og hingsten Stallone af Elghuset sikrede sig en flot bronzemedalje.

Blandt seniorerne blev det til en klar sejr til Johanne Hestvang og hingsten Nordan. De red sig til guldet med en gennemsnitsprocent på 70,175%. Første afdeling af senior-DM går i LA2, hvoraf de 14 bedste gik videre til A-finalen, der gik i en LA4. Sølvmedaljen blev snuppet af Sofie Marie Beck Kristensen på Siggi mens den kun 15-årige Freya Agerskov og Aurell II red sig fra en 9. plads lørdag og helt op på en andenplads søndag – det blev dermed til en flot bronzemedalje til parret.

Johanne og Nordan red også DM sidste år, hvor nervøsitet og en fejlridning fik krammet på dem og kostede dem guldet. Johanne fortæller om dette års DM:

- I år havde jeg lovet mig selv at slappe af, nyde begge programmer og ride det bedste jeg overhovedet kunne. Jeg vidste Nordan var mere end klar og at vi kunne alle øvelserne i programmerne og det gjorde at jeg kunne slappe af og nyde det. Vi fik en lidt spændt men okay tur i la2, som ikke helt er vores program - vi kunne godt have gjort det bedre. Derimod er la4 i den grad vores program, og vi har redet det en del gange til stævner. Om søndagen var jeg mærkeligt nok helt afslappet, og slet ikke nervøs som om lørdagen. Det endte med en virkelig god tur, hvor jeg havde følelsen af at Nordan var der 120%. Da det gik op for mig at vi rent faktisk havde vundet, blev jeg simpelthen så glad og så lettet. Følelsen er nok slet ikke til at beskrive, men det var for fedt endelig at vinde!

Julie Duus fra Stald Duus som står bag mange af de succesfulde Nordan-heste fortæller:
- Selvom det var en lang tur fra Nordjylland til Fyn, så var det hele rejsen værd, når man ankommer til et flot og velarrangeret stævne. Vi havde forberedt os rigtig godt hjemmefra og alle de mange timer bar frugt og turen hjem til Nordjylland med vores tre haflingere, var ikke nær så lang når man har to guld- og en bronzemedalje med hjem. Vores haflingere viste fin form og vores ryttere Johanne Hestvang, Emilie Stendys og Freya Agerskov gjorde deres absolut bedste imod de dygtige konkurrenter.

Copyright Ridehesten.com
Julie Duus fra Stald Duus i midten mellem sine to medaljeheste Aurell II og Nordan - Foto: privat

Også Sarah Sander, stævnearrangør og bestyrelsesmedlem i Haflingersport Danmark, er godt tilfreds med dette års DM, der bland senior-dressuren havde flere tilmeldte end nogensinde før:

- Stævnet i helhed er gået super godt i år og tingene har spillet rigtig godt for os. Niveauet i mesterskaberne har været utrolig høje i år, med bland andet hele 24 ekvipager i DM Dressur Senior klassen. Også i DM spring Senior var der kun én bom der skilte de 3 medaljer af. Og der har været stor opbakning generelt i mesterskaberne og de almindelige klasser i år, hvor vi rundede ca. 220 startere på de 3 dage.

- Mesterskabsceremonien i år blev afholdt udendørs, hvor alle vores vindere af mesterskaberne red ind efter vores fane som blev redet ind af Mathilde Larsen. De fik overrakt, nogle i år, lidt specielle pokaler. Vi fik nemlig sponsoreret flotte håndsmedede hesteskos-pokaler af Berger's Smedie, som til ceremonien blev overrakt af beslagsmed Sikker Vestergaard. Så alt i alt et meget vellykket stævne med stor opbakning fra både publikum og ryttere.

Se resultaterne HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen