DM-kürfinale sluttede i champagnebrus (video)

23-05-2021 18:28

Vejrguderne stod ikke danmarksmesterskabet 2021 bi, for det blev for de fleste ekvipager en våd fornøjelse, men de holdt ikke tilbage for at levere deres ypperste. Det blev en finale med forrygende højdepunkter og overraskelser

Nyheden fortsætter efter annoncen

Finalefeltet ved dette års DM-kürfinale bestod af en herlig blanding af unge debutanter og meget erfarne ekvipager. Blandt de mest erfarne DM-ryttere var Lone Madsen og Michael Søgaard, og blandt debutanterne skrev både Rikke Mandrup og Patricia Hvidt helt særlige historier ved ikke kun at ride deres allerførste danmarksmesterskab, men også ved hver især at ride en hest, som deres familie har opdrættet, og som de selv har uddannet.

En helt enestående avlerpræstation var der også tale om i dette års mesterskab, idet to af hestene – nemlig nr. 1 og 2 i mesterskabet – er opdrættet af det samme stutteri; det verdenskendte Stutteri Atterupgaard, som havde tre opdræt ved OL 2016 i Rio de Janeiro. To af disse topheste er nu 18-årige Atterupgaards Cassidy og 16-årige Atterupgaards Orthilia.

Forsvarende mester og nu guldmedaljevinder Cathrine Dufour har vundet utallige internationale mesterskaber og medaljer med hesten Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/ Donnerhall (opdr. Atterupgaard), og selv om Cassidy nu er 18 år, så er han stadig frisk og veloplagt og i stand til at sikre Cathrine endnu en mesterskabstitel efter et forrygende kürprogram.

Cassidy er helt sin egen mester. Jeg havde tid til at nyde det inde på banen i dag, for jeg ved jo godt, at vi nok ikke har 10 freestyles tilbage, fortæller en glad og stolt Cathrine Dufour. 

Det resulterede i, at ekvipagen samlet vandt mesterskabet med over otte procentpoint. Hør her, hvordan Cathrine holder Cassidy så frisk.

Den 16-årige hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard) fik sidste år ny rytter i Blue Hors-rytteren Nanna S. Merrald.

Allerede i gårsdagens indledende Grand Prix placerede ekvipagen sig på andenpladsen, og i dag leverede de et imponerende kürridt.

– Det føltes rigtig godt. Hun var virkelig med mig, og jeg synes, at vi timede det rigtig godt med musikken, fortæller Nanna.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Orthilia dansede i passage og piaffe og lignede en sikker medaljevinder. Nanna rider for øjeblikket på en bølge af succes med sine heste og skal i kommende uge til CDIO5* Compiègne.

Daniel Bachmann Andersen red i dag blot 9-årige DV-hest Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen), som han var blevet nr. 5 på i går,.

Daniel red sig ind på medaljepodiet med den meget uerfarne hest, som kun har gået ganske få Grand Prixer bag sig. Allerede i går viste Marshal meget store højdepunkter og løfter for fremtiden, men fik også flere fejl på grund af hestens manglende rutine. Ikke desto mindre lykkedes det at sikre en bronzemedalje i dag.

Hør Daniel fortæller om Marshall-Bell her.

Lone Bang Larsen med 14-årige Bakkely's Onandt e. Onassis/ Michellino (opdr. Preben Hald) sluttede på en fjerdeplads, mens Michael Søgaard og 12-årige Slæbækgårds Santino e. Sir Donnerhall I/Carano (opdr. Familien Himmelstrup) gentog sidste års femteplads.

Se hele resultatet her. 

Ridehesten ønsker ALLE finalister i dette års DM stort tillykke og nyd så lige videoen her fra præmieoverrækkelsen med champagne og fest i regnvejr: 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen