Dressur i verdensklasse i Doha

03-03-2017 19:12

De danske ryttere har netop været på banen for første gang ved Al Shaqab International Horse Show i Doha, Qatar. Ekvipagerne har i dag redet Grand Prix, hvor Cathrine Dufour og Anna Kasprzak snuppede henholdsvis 2.- og 3. pladsen

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Cassidy på træningsbanen i Doha

Det var dressurrytternes første dag på banen i Doha, og de fik i den grad vist de rød-hvide farver. Cathrine Dufour var bedste dansker på banen i dagens Grand Prix. Sammen med Atterupgårds Cassidy e. Caprimond/Donnerhall(opdr. Atterupgård) red ekvipagen til intet mindre end 76.820%. Hun var lige i hælene på verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth med hesten Don Johnson Frh, der red til en flot score på 77.600%.

Copyright Ridehesten.com
De sidste detaljer trænes inden start

Også Anna Kasprzak leverede en flot præstation i dag. Anna og Donnperignon e. Donnerhall/Mozart li79 ( opdr. Rasanen Pekka) red nemlig ind på en tredjeplads med 73.560%. Det er Donnperignon, også kaldet Pepes første internationale start siden en øjenoperation tilbage i november sidste år. Det er ikke første gang Pepe er opereret for samme øjensygdom, men denne gang var sygdommen mere aggressiv, så der var ingen anden udvej end, at Pepe måtte på operationsbordet. Sygdommen holdte derfor ekvipagen ude af indendørs sæsonens World Cup kvalifikationer, men nu er de tilbage på den internationale scene for første gang siden OL i Rio.

Rikke Svane og Finckenstein TSF e. Latimer/Kennedy(opdr. Karl-Heinz Moll) endte i dagens Grand Prix på en ottende plads med 71.600%.

I morgen, lørdag er stævnets sidste dag for de danske dressurryttere, hvor ekvipagerne rider Grand Prix Freestyle. Klassen starter dansk tid kl. 12.30 og første danske rytter på banen, er Rikke Svane, dansk tid kl. 14.01

Du kan følge med live, når de danske ryttere rider på banen HER

Se alle starttider og resultater HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald