Dressurblod på første klasse

19-06-2023 06:29

Britt Carlsen

I rækken af auktionsføl præsenterer vi her to dejlige hingsteføl af topmoderne afstamning. Føllene kommer under hammeren ved Dansk Varmblods Følauktion på Blue Hors

For dressurryttere er der virkelig noget at komme efter på årets første følauktion i Dansk Varmblods regi. En perlerække af velgående, charmerende føl kommer under hammeren på Blue Hors den 24. juni. Auktionsudvalget har sammensat en kollektion, som nok kan få dressurentusiaster til at spærre øjnene op.
De to hingsteføl fra kollektionen, som vi her præsenterer, repræsenterer topmoderne dressurblod, da de er efter hhv. Blue Hors St. Schufro og So Perfect.

Blue Hors st. Schufro slog for alvor sit navn fast i både avl og sport sidste år. Elitehingsten, der er efter St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro, trådte avlsmæssigt ind på den internationale scene som far til UVM-guldvinderen Lyngbjergs St. Paris redet af Victoria Vallentin og opdrættet af Stutteri Lyngbjerg. Samtidig slog han sit navn fast i sporten, hvor han sammen med Nanna Skodborg Merrald fik flere internationale sejre på Grand Prix-niveau, blandt dem en sejr i DWB Five Star Grand Prix kür ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2023.

So Perfect e. Sezuan/ Sir Donnerhall I er med sine seks år endnu et mere ubeskrevet blad, men hans føl er solgt for toppriser, og han er godt på vej i sporten. Han er efter den verdensberømte Dansk Varmblods-hingst Sezuan e. Blue Hors Zack, der har været tredobbelt verdensmester for unge dressurheste, og i dag er en af de mest eftertragtede avlshingste i europæisk hesteavl.

Katalog 33 Midt-West Strike e. Blue Hors St. Schufro/Revolution/Jazz – topmoderne, virkelig vellinjeret og med en super stærk og funktionel overlinje, som kommer til udtryk i alle tre gangarter. Han er syvende generation på Stutteri Midt-West og ud af en særdeles succesfuld hoppestamme, der tæller intet mindre end fire elite- og flere medaljehopper. Mor er helsøster til præmiehingsten Midt-West Evolution.

Katalog 35 Kjeldbjergs Statement e. So Perfect/Franciscus/Wilkens – gangarter og rype i top – her får du hele pakken! Eminent velgående hingsteføl ud af Stutteri Stenagers hoppestamme, der tæller flere elite- og guldmedaljehopper, B-heste i dressur samt hingste udtaget til hingstekåringen i Herning. Derudover har to afkom fra denne stamme været udtaget til UVM; Stenagers Wyatt Earp og Kamar’s Don Noir Hit.

Man kan se kollektionen online på www.varmblodauktion.dk – og fra torsdag den 22. juni kl. 17.00 er det muligt at afgive bud på føllene. Selve auktionen afvikles på Blue Hors den 24. juni fra kl. 20. Kan man ikke være tilstede i hallen, kan man byde online og følge auktionen på www.clipmyhorse.tv.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner