Så er de første trøstefinaler på Blue Hors afgjort

16-10-2021 12:42

Her til formiddag har de første trøstefinaler i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste været afholdt og med DV-hopperne, 4-årige Faretti og 7-årige Miss Holsteins Marikka i front, har otte heste sikret sig adgang til den endelig finale i morgen

Trøstefinalerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste er godt i gang på Blue Hors, hvor 22 fireårige dressurheste mødtes i morges for at ride om de seks eftertragtede pladser til morgendagens finale. 

Det blev særdeles tæt i toppen af klassen for 4-års hestene, hvor Helgstrand-rytteren Mette Sejbjerg Jensen sejrerede på den velgående guldmedaljehoppe Faretti e. Franklin/Don Frederico, som er opdrættet af HH Horses Henrik Hansen og nu ejet af Mette og Danni Havgaard. Hoppen satte nærmest ikke en hov forkert og med blandt andet 9,3 for trav og 9,0 i ridelighed, blev det til samlet 85,80%.

Ligeledes fra Helgstrand-teamet var spanske Moisés Jover Azuar endnu engang med i toppen, denne gang med Qamar e. Quantensprung/Ampére på andenpladsen, som af dommerne blev belønnet med 8,9 for skridt og samlet 85,60%. Berider Camilla Ahlers Pedersen besatte tredjepladsen på Skovmosegårds Amarone e. Bon Coeur/Era Dancing Hit (opdr. Stutteri Skovmosegård) efter et ridt som med 8,9 for trav samlet endte med 85,40%

På det efterfølgende placeringer blev det som nummer fire Michael SøgaardSøbakkehus Duffy e. Sezuan/Uno Diego (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck), som nummer fem Anders Uve Sjøbeck Hoeck Donkey King e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Don Schufro (opdr. Poul Nielsen) og som nummer seks Ditte Mikkelsen Gørklintgårds Glasgow e. Grey Flanell/Quaterback (Opdr. Jørgen Ravn), der også er kvalificeret til finalen i morgen tidlig.

Se resultatet af klassen HER

Blot fire 7-års heste var til start i B-finalen, hvoraf de to første placeringer gav adgang til finalen i morgen eftermiddag. Dagens vinder af 7-års klassen blev Nadja Aaboe Sloth Miss Holsteins Marikka e. Johnson/Florencio I (opdr. Familien Holstein/Lena og René Holstein) som blev honoreret med 71,41% for selve programmet og 82,00%  i gangarter, samlet 76,70%.

– Vi er stolte over at være avlere af sådan en hest og vi er rigtig glade for at den gik godt i dag og er med videre til finalen i morgen, fortæller avler René Holstein.

Nummer to og ligeledes kvalificeret til finalen blev Nadja TherkildsenSheik Eg e. Sezuan/Métall (opdr. Bodil Eg) som samlet opnåede 73,76%.

Se resultatet af klassen HER

Se alle start - og resultatlister HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen