Dressurhingstene dansede for Bjarne

09-03-2019 10:51

Britt Carlsen

Der var godt fyldt op i Boxen her til formiddag, hvor kårede hingste på forskellig alderstrin blev vist i Ridehestens præsentationsklasse - og publikum fik nogle af verdens aller bedste avlshingste at se (video)

24 kårede hingste fra 4-års alderen og op blev i dag vist i en præsentationsklasse, som blev kommenteret af Bjarne Nielsen, der er disciplinansvarlig for dressur i Dansk Varmblod. 
Som man kan høre i interviewet med Bjarne Nielsen, så er han ovenud begejstret for den kvalitet af hingste, som han kommenterede for publikum i dag. Og han roser rytterne for at formå at fremvise hingstene i alle gangarter, i forskelligt tempo og ikke blot i fri trav. - Jeg har tid til at fortælle om grundfunktionen i hestene og der er ingen tvivl om, at det er her man kan se nogle af de bedste hingste i verden, understreger han. Det er en kæmpe fornøjelse at stå derinde. 
Det har været en udpræget fornøjelse at se hingstene redet, og det er klasser, man skal huske at få set, når Dansk Varmblod inviterer til hingstekåring til næste år.  Flere af hingstene bliver dog vist under rytter, som et led i kåringen af hingstene søndag.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev