DRF laver turnering for kæpheste i 2020

31-10-2019 14:01

Camilla Tiefensee Schrøder

Der er stor interesse for kæphesteridning blandt børn og unge, og Dansk Ride Forbund starter derfor fra næste år en ny turnering, DRF Kæpheste Cup, med kvalifikationer fordelt rundt i landet og en finale i Tivoli

Copyright Ridehesten.com
Dansk Ride Forbund arbejder på at udvikle kæphesteridning som klubaktivitet, og en landsdækkende turnering er nyeste skud på stammen. Her ses Tronsø Skolens "Team Fantastico", der rider kæpheste-kvadrille ved en opvisning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra næste år behøver du ikke længere en hest i kød og blod for at deltage i en af Dansk Rideforbunds landsdækkende turneringer. Forbundet har nemlig lanceret en kæphesteturnering.

Nyheden fortsætter efter annoncen

"DRF Kæpheste Cup er et godt bidrag til ridesporten, foreningslivet og bevægelse for børn og unge i hverdagen. Konceptet vil have stor gavn for breddesporten, klubber, børn/unge og forældre, idet det ikke kræver store økonomiske ressourcer at deltage," skriver Dansk Ride Forbund.

Turneringen vil blive afholdt i 2020 med kvalifikationer fordelt rundt i hele landet, hvorfra de 400 bedste deltagere går videre til finalen, som afvikles i Tivoli sidst på sommeren.

Det overordnede formål med turneringen er ifølge rideforbundet at tiltrække flere medlemmer til ridesporten, fordi kæphesten kan fungere som en naturlig overgang til ridning på "rigtige" heste. Men kæphesteridning kan også mere end blot at være en overgangs-aktivitet.

"Kæpheste-aktiviteten rummer både et rekrutteringsperspektiv for nye pony-/hesteryttere – med mulighed for at introducere f.eks. ponygames mv. til kæphesterytterne – men kan også være en selvstændig aktivitet, hvortil der ikke nødvendigvis behøver at være en transition til ”rigtige heste” – mulighederne er mange," skriver Dansk Ride Forbund.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen