Drømmeresultat ved Nations Cup

30-04-2018 11:56

Camilla Tiefensee Schrøder

Med både dansk sejr i holdkonkurrencen og dansk top 3 på podiet i individuel Grand Prix har de unge springryttere haft en fantastisk weekend i Tjekkiet. Det betaler sig at opbygge en bred trup, fortæller landstræner Bo K. Møller

Copyright Ridehesten.com
Bo K Møller og vinderholdet i Nations cup for youngriders. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Triumfen ville ingen ende tage for de danske ungryttere ved Nations Cup-stævnet i tjekkiske Zduchovice. Efter at have vundet holdkonkurrencen fredag, fortsatte de den flotte stil i søndagens individuelle Grand Prix 140/145cm, hvor danskerne sørgede for at indtage alle tre podiepladser som eneste ryttere med to fejlfri runder.

Josephine Bøgh på Laurenz 29 e. Casall/Laurin (opdr. Wahl & Co.) kom på førstepladsen med sin lynhurtige omspringningstid 38,91 sekunder. Andenpladsen gik til Helena Skare Viller på Atlantico e. Acord II/Landadel (opdr. Marlies Weber) med tiden 41,65, og på tredjepladsen kom Simone Hansen Scherff og Carlisca M e. Cartani/Chello (opdr. ZG Moeller Ege & Ile), som sluttede i tiden 43,07.
Astrid Svenstrup og Diamente e. Diamant de Revel var også godt med i toppen og endte på sjettepladsen med en tidsfejl.

Et drømmeresultat
Josephine Bøgh, som var har redet den ene fejlfri runde efter den anden ved stævnet, fortæller, at ingen kan mindes et lignende resultat, hvor de danske ungryttere både vinder Nations cuppen og indtager top 3 i den individuelle konkurrence.
– Alt er bare gået op i en højere enhed, og vi har nået de resultater, man altid har drømt om, siger hun i telefonen på vej hjem fra Tjekkiet.
Både hun og hesten Laurenz har ramt topformen, og ikke kun fysisk, men også mentalt, fortæller hun:
– Den mentale indstilling har været lige, som den skulle være. Nogle gange kan det være svært at ramme den indstilling, hvor man kan holde hovedet koldt og blive ved med at kæmpe for det, og det har vi formået denne gang, siger Josephine Bøgh.
Efter de flotte resultater kører hun hjem med en glad følelse af, at stemningen har været god på holdet, alle har været gode til at bakke hinanden op, og at der har været rigtig god hjælp og støtte fra landstræneren Bo K. Møller hele vejen igennem.

Se de danske ungryttere indtage podiet til nationalhymnen her:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Landstræner: Strategien virker
Bo K. Møller, som er landstræner for junior- og ungryttere i springning, har fulgt med og støttet op på sidelinjen på turen til Tjekkiet.
– Når man står udefra og ser dem ride, så ved man nogle gange bare, at i dag kan det lykkes. Sådan havde jeg det inden den individuelle konkurrence for ungrytterne. Jeg kunne se, at i dag skal der satses, for i dag kan det hele gå op i højere enhed, siger landstræneren, og han fik ret. Men den slags er ikke noget, der kommer fra den ene dag til den anden.
– Det er noget, vi har bygget op igennem lang tid, og vi er nu ved at nå et stabilt niveau, forklarer Bo K. Møller. Hans strategi har været at opbygge en bred trup for derigennem at højne det samlede niveau.
– Når vi når til CSIO Lamprechthausen (18.-21. maj, red.), har vi haft 15 ungryttere og 15 juniorryttere ude at ride. Før i tiden har det været en smal trup af de samme 4-5 mand, men det er vigtigt at have en stor trup, for jo større den er, jo bedre bliver toppen. Jeg sørger for at sætte nogle mindre rutinerede ind, som kommer ind i gamet og får erfaring, og jeg synes, den strategi virker. Man kan se, det begynder at bære frugt, fastslår landstræneren, som naturligvis heller ikke kan regne med konstante sejre fra nu af.
– Det vil altid gå op og ned, men det handler om at udligne bølgerne lidt, så niveauet bliver mere stabilt, siger han.

Copyright Ridehesten.com
Josephine Bøgh på sejrsrunde i Tjekkiet. Foto:privat

GP-andenplads til juniorrytter
Det var ikke kun ungrytterne, der kom til tops i de individuelle klasser. I Grand Prix CSIOJ Big Tour kom juniorrytter Maria Barnewitz Schou på en flot andenplads på Seana 2 e. Stolzenberg/Escudo II (opdr. Jens Meyer). Kun seks ryttere ud af de 37 red to fejlfri runder, og Maria klarede det i tiden 40,18.
Endnu en dansk juniorrytter blev placeret i klassen, nemlig Camilla Mortensen på Handybeat e. Heartbeat/Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen, Rødekro). Camilla havde omspringningens næsthurtigste tid, men fik en bom og endte derfor på syvendepladsen. Hun har også en sejr med hjem fra Tjekkiet, da hun vandt en af stævnets indledende klasser, og derudover kom hun også på en flot tredjeplads i lørdagens Junior Small Tour 130 cm efter to fejlfri runder på Gwintosca HBC.

Se start- og resultatlisterne.

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou og Seana 2. Foto: ridehesten.com/Britt Carlsen

Mere Nations Cup-springning næste weekend
Næste stop i Nations Cup er Fontainebleau i Frankrig den 5.-6. maj.
– Vi håber, vi kan levere gode resultater igen, siger Bo K. Møller, der har sammensat holdene af følgende ryttere:
Youngrider:
Emil Hallundbæk, Benedikte Rie Truelsen, Clara Hallundbæk, Jessica Toelstang og Sofie Yderstræde Bucka
Junior:
Theodor Linde, Alexander Godsk, Christine Thirup, Philippa W. Linde og Camilla Mortensen.

For første gang i år er der en finale i Nations Cup for junior- og ungryttere sidste på året, og hvis den gode kurs fortsætter er der god sandsynlighed for dansk deltagelse, mener landstræneren.
– Jeg vil tro, vi ligger godt og foreløb har gode chancer for at komme blandt de seks, der går i finalen, slutter Bo K. Møller.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner