Dufour også kür-europamester

14-07-2013 17:17

Efter gårsdagens sejr i det individuelle mesterskab ved EM for ungryttere i franske Compiegne havde Cathrine Dufour nerverne helt i ro i dag, og de meget høje temperaturer passede Cassidy helt perfekt

- Den største sejr for mig var i går i det individuelle mesterskab, fordi jeg havde så vanskelig en start i holdkonkurrencen. Efter mit ridt i går var jeg meget mere afslappet i dag, og Cassidy var helt perfekt her i varmen, fortalte  Cathrine Dufour.

Hun red som klassens aller sidste rytter, og red sin dejlige kür, som hun også blev europamester med sidste år. Atterupgaards Cassidy e. Caprimond / Donnerhall (opdr. Atterupgaard) gik udtryksfuldt og kontrollerbart, og så viste han igennem hele mesterskabet den bedste kvalitet i skridt af alle heste. Ekvipagen opnåede intet mindre end 83,600%

- Vi var alle fem dommere enige om placeringsrækkefølgen af de to første ryttere, men kampen var tæt. Cathrine red en smule mere forsigtigt i traven i dag, men til gengæld var skridten formidabel og igen i galopprogrammet blev det meget udtryksfuldt.

Således genvandt Cathrine Dufour som forsvarende dobbelt-europamester sit dobbelte europamesterskab. Det er netop hendes sidste sæson som ungrytter, inden hun rykker op i U25-kategorien.

- Cassidy har styrken, så han skal også nok blive god i passage og piaffe. Vi har siden jul ikke trænet etterchangementer for at undgå, at det skulle under EM, men som I kunne se i holdkonkurrencen har han også talent for ettere, jokede Cathrine over for pressen og hentydede til sine fejl i changementerne i torsdags.

Anna Zibrandtsen har fået det optimale ud af sin hingst Detroit, der efter en operation og rekonvalescens kun lige nåede at blive kvalificeret via NM til EM i Compiegne. Hingsten er fortsat temmelig grøn og af naturlige grunde endnu ikke i særlig stærk konditionn efter sin skadespause, så Anna fik på bedste vist udnyttet sine muligheder ved hingsten ved dette EM. Hun sluttede i kürfinalen på en syvendeplads med 72,925%.

Se klassens resultat HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen