DV GP-hesten Cardeur er død

21-02-2023 13:01

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodsvallakken Cardeur, der oprindeligt blev uddannet af danske Camilla Lunderskov, og siden har gået Grand Prix med udenlandske ryttere, er død

Copyright Ridehesten.com
Camilla Lunderskov med Cardeur. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cardeur e. Caprilli/ Rasant (opdr. Lis og Preben Jørgensen) er født i Danmark tilbage i 2000, og han startede sin karriere under Camilla Lunderskov, da han var 5 år. Ekvipagen har blandt andet deltaget i klasser for 7-års heste ved Falsterbo Horse Show i 2008. Efterfølgende overtog Thomas Sigtenbjerggaard tøjlerne og uddannede Cardeur til Grand Prix. 

I 2014 fik Cardeur sin internationale Grand Prix under finske Emma Kanerva, og inden længe blev han solgt til USA, hvor han siden har gået internationalt med Jennifer Marchand og Elizabeth Armstrong Powers. Mens han efterfølgende var læremaster på nationalt niveau med flere af Elizabeths elever.

Copyright Ridehesten.com
Thomas Sigtenbjerggaard med Cardeur. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eurodressage.com beretter, at Cardeur nu er død efter han har nydt sin pension som en aktiv hest, der har været læremester for flere ryttere i hjemlige omgivelser i USA. 

– Han havde en bemærkelsesværdig lang karriere på næsten to årtier på begge sider af atlanten. Han fortsatte med at vinde, han var højtydende på den store scene og bag scenen, i stalden, han var en top entertainer. Selvom han blev kastreret som 3 år, var han en hingst i hovedet, fortæller Elizabeth Armstrong Powers blandt andet til Eurodressage.com. 

Cardeur blev 23 år. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen