DV-hingst blandt de mest populære i Holland

17-01-2022 09:17
Avl

Straight Hors Santiano er hans fødenavn, og i dag hedder den 5-årige DV-hingst Blue Hors Santiano. Han er udstationeret hos den hollandske hingstestation Van Uytert, hvor han sidste år bedækkede knap 400 hopper

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano og Renata van Uytert ved Subli Cup-finalen. Foto: Van Uytert
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors Santiano er efter hingsten Sezuan og trukket på hingsten Glock's Zoniks mor og opdrættet af Straight Horse hos Eva Götzsche og Mogens Pedersen i Allerød. Således er han en kombination af stutteriets to stærke stamhopper, idet de også ejer Sezuans mor, guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina, der sidste år modtog Matinés vandrestatuette som Årets ældre dressurhoppe.

Santiano blev fremstillet til kåring i det hollandske varmblodsforbund KWPN i 2020, hvor han i efteråret placerede sig som nr. 3 ved den hollandske 21-dages prøve med 87,5 point. Sidenhen blev opnåede han i 2021 også kåring i Dansk Varmblod.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano og Renata van Uytert ved Subli Cup-finalen. Foto: Van Uytert

Den meget stærke præstationsafstamning med samme mor som Glock's Zonik, der jo tidligere har været på det hollandske landshold, og med den tredobbelte UVM-guldvinder Sezuan som far, så har Santiano virkelig vundet popularitet hos de hollandske avlere, og han betjente sidste år næsten 400 hopper som en af de mest frekventerede dressurhingste i KWPN.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Santiano  rides af hingsteholder Joop van Uyterts hustru Renate van Uytert, der sidste år kvalificerede Santiano som 4-års til finalen i den hollandske Subli Cup. Finalen er netop er afholdt, og her blev ekvipagen med 79,6% nr. 3 blandt 5-års hestene.

/Blue Hors.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen