Elegant Belantis-søn på fløjen i Oldenburg

18-11-2017 13:11

Britt Carlsen

Avl

Publikum fik deres vilje, da kåringskommissionen i Oldenburg satte den skimlede Belantis-søn på fløjen, og de jublede også højest over den springbetonede fløj e. Cascallco

Copyright Ridehesten.com
Springfløjen e. Casallco/Calido.

I alt 14 præmiehingste, 7 dressur- og springbetonede hingste mødtes her til formiddag i Vechta i kampen om den eftertragtede fløjplads.
De springbetonede hingste kom først for i hallen, og publikum gav deres tydelige opbakning til kat. 7 e. Cascallco/Calido – hingsten, der endnu virker lidt umoden, er topmoderne i type, har et taktfast og smidigt bevægelsesforløb, og så sprang han sikkert med overskud. Selvom der var flere lige så velspringende hingste i præmieringen, så skilte han sig ud i kraft af sin moderne sportstype.

På de følgende pladser kom:
kat.35 Toulon/Argentinus
kat. 25 Kannan/Casall
kat. 2 Balou du Rouet/Silvio I
kat. 8 Cascadello/Cassini II
kat. 17 Cornet Obolensky/Diarado
kat. 29 Quickly de Kreisker/Numero Uno

Copyright Ridehesten.com
kat. 42 e. Belantis/Sir Tender på fløjen i Oldenburg.

Dansende Belantis på fløjen
Der var noget saft og kraft i travbevægelsen hos flere af præmiehingstene i det dressurbetonede hold, men modsat springhingstene, så var flere af hingstene lige til den tunge side. På nær de tre hingste, som dommerne bad forlade hallen, mens de hædrede de øvrige fire hingste i præmieringen. De tre kom tilbage i hallen i omvendt rækkefølge med Lone Bøgh Henriksens topmoderne Sandro Hit-søn som 3. rangeret. Han har et herligt hingsteudtryk, og ser ud til at have et dejligt interiør. Han er topmoderne af type, og så bevæger han sig taktfast i alle gangarter.

Oprangeret på andenpladsen kom en imponerende Don Schufro-søn, som viste sig blandt de bedste i longen den første dag. Han er endnu lidt overbygget, men moderne af type.
Fløjhingsten e. Belantis travede for hånd og løs dejligt op-ad-bakke med stor skulderfrihed og masser af aktion. Han var dog knap så overbevisende i longen, som vi så ham på kåringens første dag. Han charmerer både i kraft af eksteriør og bevægelse, og han blev solgt på auktionen for 600.000 euro til Sverige. 

Foruden de tre nævnte blev følgende præmiehingste:

Kat. 42 Ampere/Sandro Hit
Kat 47 Diamond Hit/Fürst Heinrich
kat. 57 Follow Me/Sir Donnerhall
kat. 70 Grey Dlanell/Licotus

Læs meget mere om kåringen i Oldenburg i magasinet Ridehestens decembernummer.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen