EM-hesten Chianti's Champion til Beerbaums stald

23-05-2020 11:29

Annika Knudsen Lorentsen

Den 12-årige mesterskabshest Chianti's Champion vil fremover blive redet af Christian Kukuk, da den velspringende hingst er flyttet til Ludger Beerbaums stald, efter den har været succesfuld med hollandske Frank Schuttert og irske Peter Moloney

Copyright Ridehesten.com
Chianti's Champion og Peter Moloney ved EM 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tyske Christian Kukuk har fået en ny tophest under sadlen. Nemlig den 12-årige hingst Chianti's Champion, som nu er flyttet til Ludger Beerbaums stald, hvor Christian er ansat. 

Hingsten er opdrættet i westfahler-forbundet, og har Champion du Lys som far, en hingst hvormed Ludger Beerbaum vandt derby. Morfaren er Cornet Obolensky, så der må siges at være toppræstationsblod i årene på Chianti's Champion. 

Selv har hingsten allerede været succesfuld. Efter at have fået sin grunduddannelse som Franz Josef Krüer har hingsten først gået under hollandske Frank Schuttert, som er rytter i Jos Lansinks stald. Han bragte Chianti's Champion til de internationale springbaner og sammen deltog de ved VM i Tryon i 2018. Her endte de på en femteplads for hold og som nr. 35 individuelt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden blev hingsten solgt til Harmony Horses, hvor han skulle gå under irske Peter Moloney. De deltog ved EM i Rotterdam sidste år, hvor det irske hold sluttede som nr. 7 og de opnåede en flot 26. plads individuelt. En syvendeplads var ikke nok til at kvalificerer det irske hold til OL, men denne kvalifikation hentede de hjem ved Nations Cup-finalen i Barcelona, hvor Peter og Chianti's Champion også deltog for det irske hold.

Hingsten er fortsat ejet af Harmony Horses, men skal fremover rides af Christian Kukuk. 

– Jeg er virkelig glad for jeg skal ride hingsten. Hesten har et enormt potentiale, som han allerede har vist ved flere mesterskaber. I går red vi en god runde ved stævnet i Riesenbeck, og jeg ser frem til flere stævner med ham. Det fortalte Christian Kukuk til det tyske nyhedsmedie St-georg.de i går. 

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner