En legende fylder 70

20-11-2023 09:57

Charlotte Kusk Berwald

Lucinda Green er intet mindre end en levende legende i militarysporten. Nu har hun rundet de 70 år og ser tilbage på en glorværdig karriere

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom Lucinda Green efterhånden er en aldrende dame, står hendes rekord endnu. Lucinda Green formåede at vinde det legendariske Badminton Horse Trials intet mindre end seks gange, og endda på seks forskellige heste. Den sidste gang hun vandt var i 1984.

Lucinda Green begyndte at ride i en alder af fire år. I 1975 blev hun Europamester for første gang Luhmühlen. To år senere gentog hun succesen, denne gang i Burghley, hvor hun ikke kun vandt den individuelle medalje, men også vandt holdguld med det britiske landshold. Det blev i alt til fem guldmedaljer ved EM, fire af sølv og en enkelt bronze. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også mod verdens allerbedste ryttere, gjorde Lucinda Green sig ofte bemærket. I 1982 blev hun verdensmester, både for hold og individuelt. To år senere, i 1984, blev det også til en OL-medalje af sølv, da hun blev nummer to sammen med resten af det britiske landshold. 

I et interview med det britiske hestemagasin Horse&Hound fortæller Lucinda Green om sin lange karriere. Det kan du læse her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen