En succesfuld polosæson

28-09-2013 07:45

Danish Polo Association (DPA) takker af efter en succesfuld polosæson og sider på gensyn i Lyngby i 2014

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Polosæsonen i Danmark er slut for i år – en succesfuld sæson med en super opstart i Vallensbæk. DPA er taknemmelige over for Vallensbæk Ridecenter for, at man kunne gøre polo i Danmark muligt hos dem.

Den lille græsbane på 50x150 m har fungeret fint i det fantastiske danske sommervejr med kun en aflysning!

Folk med erfaring fra udlandet har rost DPA for den høje kvalitet, man har leveret. Der har ikke været mange dage uden bookings af lektioner og ligeledes har medlemmer kunne dyste i ugentlige chukkas/kampe både på hverdage og i weekender.

DPA har fået 25 medlemmer denne sæson. Det er 25 nye medlemmer til Sportsrideklubben (SPR), hvori DPA fungerer som en afdeling. 5 medlemmer er sågar kommet fra det sydlige Sverige.

DPA har også juniorspillere, og Danmarks yngste polospiller Louis er kun 12 år og spiller altså fuldt på højde med seniormedlemmerne! Man håber mange flere unge vil gøre Louis kunsten efter.

Den engelske træner/pro Greg Greening har ydet en meget stor indsats for at få det hele til at fungere og den gode nyhed er, at han kommer igen næste sæson. Næste år håber man på, at kunne ansætte groom Stine og Rory som også har hjulpet.

DPA har syv klubheste, Greg har to og får næste sæson flere hertil og medlemmerne har allerede fået i alt fire og flere er på vej. Dette er et stærkt sundhedstegn for klubbens fremtid.

Copenhagen Polo Open (CPO) afholdt i Fælledparken af Louise Sandberg og Jacob Klingert (medstiftere af DPA) var en succes med DPA medstiftere og DPA head coach og klubbens pro i finalen. CPO melder at successen gentages i 2014.

DPA har lavet flere cross-promotions med Galopbanen – et samarbejde som man også gerne vil fortsætte – specielt nu, hvor man bliver naboer.

DPA har et fint samarbejde med Berkeley tøjmærket, der har lavet deres chukka shirts med DPA logo - og senest en fin let dunjakke, så man kan holde sig varm til næste sæson. Snart vil rideudstyrsbutikken www.heri.dk sælge forskelligt poloudstyr.

DPA har afholdt to succesfulde Handicap Turneringer, så medlemmer har kunnet få fastsat deres handicap. Som optakt til disse turneringer afholdt man to gymkhanas/Hugh Dawnay polo tests, hvor medlemmer kunne træne og teste deres kundskaber på en manøvrebane. Desuden har DPA været gæstet af flere engelske HPA-instruktører. Hurlingham Polo Association(HPA) er den engelske polo organisation under hvis regler DPA spiller.

DPA har også gjort sig kraftigt gældende i internationale turneringer: DPA vandt en turnering i Rugby Polo Club, vandt subfinals i Royal County of Berkshire Polo Club og vandt Indian Summer Cup, Gut Basthorst. Den sidstnævnte turnering i Tyskland var den første, hvor klubben rykkede ud med egne heste og hele menageriet.

Til næste sæson - som forventes opstartet til april 2014 – vil DPA være flyttet til Dyrehavegård i Lyngby. Her har man sået græs på 5,5 hektar jord, så man får over syv gange så meget plads til at spille på. Så kan man endelig spille på full-size bane (150x300 m). Hestene vil fortsat gå i løsdrift og man planlægger p.t. at bygge en 50x100m ridebane med all-weather underlag som alle slags heste kan nyde godt af. Men også for, at man fremadrettet er uafhængige af vejrlig og så sæsonen kan udvides.

Man håber mange flere – med disse tilbud og nyheder – vil prøve kræfter med polo. Polo er for alle aldre, begge køn og meget forskellige niveauer kan spille sammen. 80 % af dem der spiller i verden er startet efter de 40 år uden rideerfaring – omend dette ikke er noget krav.

DPA har ikke ejerskab på polo, men vil opmuntre til at sporten spredes i Danmark. Man har i den forbindelse store forventninger til samarbejdet med DGI.

Nu går klubhestene på vinterferie, så de er klar til næste sæson. Indtil da vil DPA gerne være behjælpelige med at facilitere polo i udlandet – flere tilbud om polo over vinteren findes på hjemmesiden.

DPA holder dog ikke vinterferie. Man vil nu bruge mange kræfter på at opdyrke endnu flere samarbejdsrelationer med firmær, sponsorer og andre fx inden for de mange sociale aktiviteter, der på gensidig gunstig vis kan støtte op om den fantastiske og dragende sport: POLO.

Se mere her: www.danishpoloassociation.com, www.facebook.com/groups/danishpoloassociation og www.facebook.com/danishpoloassociation

Kilde: pressemeddelelse

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen