En triller kostede tredjepladsen

19-08-2015 17:54

Britt Carlsen

EM Aachen - Det danske hold ligger efter tidsspringningen på en samlet 11. plads - 10 hold går videre til finalen på fredag. Tre fornuftige runder i dag giver håb om et avancement ind i top ti i morgen - og Andreas red så stærkt, at han kunne have gået ind på tredjepladsen

Set udefra virkede dagens tidsspringningsbane ikke specielt skræmmende, men alligevel resulterede den i flere fejl, også til de absolutte topryttere.
Rikke Haastrup leverede en flot mesterskabsdebut i de svære omgivelser i Aachen. På Qualico du Bobois fik hun et enkelt nedslag, hvilket gav hande en plads som nr. 58 i det skrappe selskab. Thomas Sandgaard red godt til på Amarone, der på banens første halvdel sprang særdeles overbevisende, men efter et nedslag på banens sidste havdel var det som om Amarone mistede koncentrationen, og Thomas blev noteret for 16 fejl. - Det må hesten i nogen grad tage på sig i dag, bemærkede landstræner Lars Nørgaard Pedersen, der udtrykte tilfredshed med Søren Pedersens fejlfrie ridt på Tailormade Chaloubet, der sendte ham ind på 23. pladsen, mens holdets sidste rytter Andreas Schou og Lenardo der Kline lige lavde en triller på banens sidste tredjedel, men en hurtig tid sendte dem trods 4 sekunders straftillæg for nedslag, ind på 18. pladsen. En fejlfri runde til parret i dag ville have resulteret i en teoretisk tredjeplads. 
Det er særdeles tæt mellem nationerne, men England (der også mangler OL kvalifikation) ligger lige nu på tredjepladsen efter Tyskland og Frankring, med Spanien lige efter. Holland, Ukraine, Italien og Irland følger på de næste pladser. Danmark ligger på 11. pladsen knap en fejl fra 10. pladsen. Men i morgen er en ny dag, og alt kan ske. 

Dagens vinder blev franske Penelope Leprevost og Flora de Maiposa, der henviste sine mandlige kolleger til de sekundære placeringer. Hun er dermed fejlfri med Ludger Beerbaum lige efter med 0,75 fejl og med Englands Joe Clee på tredjepladsen. Tyskerne havde endnu en rytter i top ti, Christian Ahlmann og Taloubet Z, mens det er lidt overraskende, at de ellers så stærke hollænderes bedste rytter Maikel van der Vleuten ligger på 10. pladsen. 

Se alle resultater her. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner