En uge til store Hestedag

24-08-2018 07:51

Camilla Tiefensee Schrøder

I næste weekend indtager årets helt store hestefest Dyrskuepladsen i Roskilde. Skal du med i år? Kom i stemning med lidt levende billeder her

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Store Hestedag er Danmarks største udendørs hestearrangement, der samler hele hesteverdenen: Konkurrence- og hyggeryttere, hestehviskere og militaryryttere, ponyryttere og hestedamer. Over 23.000 tilskuere lagde sidste år vejen forbi Dyrskuepladsen for at opleve over 1.000 heste i alle former, farver og størrelser.

Subaru Cup og DM i grooming
Alle ridediscipliner og alle slags heste er med, når Dyrskuepladsen bliver fyldt til randen med alt, hvad et hestehjerte begærer: I ringene er der konkurrencer og lærerige clinics samt flotte shows, hvor racer og ridediscipliner præsenteres. Udover konkurrencer i dressur, ridebanespring, Mounted Games og Subaru Cup er der også mulighed for at deltage i DM i Grooming, som præmierer den ekvipage, der er flottest stylet. Hver dag er der bedømmelser, der munder ud i kåringen af Dagens Hest, samt mønstringskonkurrencer.

Det store hesteshow
To gange hver dag kan publikum opleve det store hesteshow, hvor mere end hundrede heste viser deres kunnen frem i Ring 1. I år kommer franske Anne-Gaelle Bertho og fremviser sit populære hesteshow, som er baseret på frihedsdressur, hvor hesten går løs og er uden hovedtøj, og hun bruger signaler og kropssprog til at kommunikere med sine heste. Her er meget inspiration at hente til træning og tillid, hvis man synes, den måde at være sammen med sin hest på, er spændende. Det skriver Dansk Ride Forbund.
I nedenstående videoklip kan du se nogle af de kunstnere og specialracer, der optrådte sidste år – der er altid garanti for masser af action!

I år finder Store Hestedag sted fra lørdag den 1. september til søndag den 2. september.

Se årets program.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen