Ene 10-taller til shetlandsponyen Lord Louis

29-09-2020 19:55

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Riccalton DK's Lord Louis aflagde årets bedste prøve ved weekendens materialprøve for shetlandsponyer, og han blev belønnet med topkarakterer over hele linjen

Copyright Ridehesten.com
Lord Louis og Henrik Høper. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden havde Avlsforeningen for Shetlandsponyer materialprøve, og det blev den 6-årige hingst Riccalton DK's Lord Louis der aflagde den bedste køreprøve.

Han opnåede nemlig intet mindre end 10 i samtlige 8 delkarakterer, og der med et endeligt gennemsnit på 10. Der blev også givet 10-taller for ekvipagens stand, tilpasning og harmoni. 

De ting der bliver bedømt, og som Lord Louis fik 10 i er temperament, arbejdsvilje og lydighed for hjælpere, samt skridt, trav, overgange, fremviserens brug af hjælpere samt nøjagtighed i figurerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten blev kørt af Henrik Høper, som tidligere har vundet DM flere gange, og blev nummer 5. ved VM. 

Hingsten mor Larkspur stammer fra det britiske stutteri Riccalton, der i mange år har været anerkendt for deres avl af gode ride- og køreponyer. Connie Logan, som havde stutteriet, besluttede for nogle år siden af afvikle stutteriet, og de sidste avlshopper og hingste blev sendt til Danmark, hvor de nu står på Stutteri Ll. Rosendal. Netop derfor har Lord Louis fået navnet Riccalton, men med et DK tilføjet, så man kan se, at han er opdrættet i Danmark. 

Lord Louis er avlet af Barbara og Ivan Tovgaard fra Ll. Rosendal & Riccalton DK Stud, og er nu ejet af Pernille Sandø fra Stutteri Sandø.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen