Er du for eller imod ændring af dyrevelfærdsloven?

07-04-2021 09:29

Som et modspil til det aktuelle lovudkast for de nye nationalparker har Hestens Værn oprettet en underskriftindsamling for at sikre, at heste i fremtiden ikke skal sulte i danske dyreparker

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rewilding og anvendelse af dyr i naturpleje er et meget aktuelt og omdiskuteret emne. Hestens Værn erklærer deres holdning i nedenstående pressemeddelelse og har startet en underskriftsindsamling:

Der er i lovudkastet for de nye nationalparker lagt op til, at dyrene indenfor hegningerne ikke må få tilskudsfoder, når deres fødeemner er knappe, idet det er meningen, at sultne dyr (flere steder inklusive heste) skal æde små træer og buske (også giftig gyvel) i bestræbelserne på at ændre skovenes biotoper til nye lysåbne græsningsskove.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er adskillige eksempler på, at dyr mistrives/dør på grund af sult, da de ikke kan flytte sig efter føde. Det må ikke være dyrene, som skal betale for biologernes forsøg , hverken heste eller andre dyr, skriver Hestens Værn i en pressemeddelelse i dag og gør opmærksom på deres underskriftindsamling.

 

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing