Erik Mørk Hansen er gået bort

09-10-2019 07:17

Den passionerede hesteavler Erik Mørk Hansen sov ind  mandag middag i en alder af 66 år efter et længere sygdomforløb

Copyright Ridehesten.com
Erik Mørk Hansen med sin yngste datter Pernille og hustru Ann. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mandag den 7. oktober holdt et stolt og passioneret hjerte op med at slå efter et langvarigt sygdomsforløb, skriver Dansk Varmblods region 5, hvor Erik Mørk Hansen, Give,  var hjemmehørende og har været repræsentant i mange år. Erik har været medlem af DV-medlem i alt den tid, det har heddet Dansk Varmblod. Hans hesteavl  har haft meget succes både inden for  sport og avl.

Erik var hingsteholder i den tid, hvor det var hingsten, der kom ud og bedækkede hopperne. På de regionale avlerture til udlandet, som han holdt af at deltage i for det faglige og i høj grad for det sociale, underholdt han gerne med mange historier fra dengang, hvor han kørte rundt med hingsten Tasano.

Ikke mindst på grund af samværet med andre hestefolk holdt Erik meget af at deltage på dyrskuer, og  specielt Landsskuet stod hans hjerte meget nært. Han kæmpede med at udvikle det og få flere heste med på dyrskuerne og yndede at sige ”det er en helt anden hest, man får med hjem efter de dage”

Det, Erik brændte allermest for inden for Dansk Varmblod, var at hjælpe og uddanne både de nye og gamle avlere. Han lavede det ene interessante og inspirerede kursuskatalog efter det andet. Der var altid stor opbakning til hans arrangementer, og der er ingen tvivl om, at han har præget og hjulpet mange avlere. Man kunne altid være sikker på at få hjælp og et ærligt svar hos Erik.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han har gjort en stor forskel i region 5. Erik var en stolt mand, stolt af sine præstationer i hesteverdenen, og han var meget stolt af sin familie. Han efterlader hustruen Ann og parrets to døtre Solveig og Pernille.

Æret være hans minde.

 

Bisættelsen finder sted torsdag den 10. oktober kl. 11.00 fra Give Kirke.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen