Et glædeligt gensyn med hesteeskadronen i Næstved

03-03-2022 10:00

Christine Krogh Frausing
Skribent

I to år har corona aflyst garderhusarregimentets signalmarch i Næstved, men i går var de endelig tilbage, hvor solen stod flot på himmelen og ikke mange skyer var til at spotte

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Casper Cassøe
Nyheden fortsætter efter annoncen

For snart 19 år siden, blev garderhusarregimet flyttet fra Næstved til Slagelse. I Næstved savner man stadig tiden med garderhusarregimentets heste i byen, men i går blev det til et glædeligt gensyn. Onsdagsridtet - der var et almindeligt syn i Næstveds gader før regimet flyttede til Slagelse - blev i går gennemført til stor glæde blandt Næstveds borgere, skriver Sjællandske Nyheder. 

Hestenes hove, vrinsk, musik fra trompeter og pauker. Kunne man ikke se signalmarchen med det blotte øje, kunne man i hvert fald høre det. 

Særligt de ældre borgere i byen nød marchen, da mange af dem husker da garderhusarregimentets befandt sig i Næstved, og onsdagsridtet var en helt naturlig del af hverdagen. 

Copyright Ridehesten.com
Major, Christian Eilschou Holm. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er endelig tilbage, og vi har glædet os. Tak fordi I ville se os igen, lød det fra major Christian Eilschou Holm, som er chef for hesteskadronen, men også A-banedesigner. 

Da corona har hærget de sidste år, har to planlagte årlige besøg været aflyst, men nu er der ikke længere hindringer, og derfor er eskadronen tilbage på fuld kraft. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Casper Cassøe

Eskadronen var vidt omkring

Eskadronen nåede forbi det lokale plejecenter, Munkebo, men var også en tur på Axeltorv, hvor en større mængde mennesker stod klar til at tage i mod eskadronen med en klapsalve. Heste og ryttere fik en fin tur torvet rundt, og en masse fra byen fik det glædelige gensyn med hestene fra garderhusarregimet, samt med rytterne i deres blå uniform. Næste gang garderhusarregimentet skal på tur, er i næste uge, når dronningen får besøg af  ambassadører fra Georgien, Libyen, Egypten, Litauen og Sydkorea.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen