Få et indblik i min hverdag hos Kasprzak Dressage

02-12-2018 15:04

Josefine Hoffmann

Læs eller genlæs artiklen om Josefine Hoffmann, der startede som hestepasser og er siden blevet fast rytter hos en af ridesportens største profiler, men hvordan ser en helt almindelig hverdag ud med træning og pasning af de mange heste hos Kasprzak Dressage?

Copyright Ridehesten.com

Josefine Hoffmann har tidligere blogget på Everhorse.dk, men  hun deler nu ud af sin store erfaring her på Ridehesten Junior.  Læs eller genlæs artiklen

Copyright Ridehesten.com
Staldgangen hos Kasprzak Dressage, hvor hestene venter på gulerødder

Herefter bliver de fleste heste lukket på fold, og alt efter hvordan de skal rides, bliver de taget ind løbende. Det kan variere lidt med, hvor mange heste jeg skal ride i løbet af en dag. Hvis jeg har mere end 3 heste, begynder jeg at ride med det samme, jeg møder ind. Ellers hjælper jeg pigerne med at lukke hestene ud og muge boksene, og jeg begynder så derefter at ride dem, som jeg har i løbet af dagen.

Copyright Ridehesten.com
Her bliver en af hestene lukket på fold i de smukke omgivelser hos Kasprzak Dressage

”Fridag” for hestene
Hver onsdag har hestene en ”fridag”, hvor de kommer på en skridttur på stien eller i skoven om formiddagen. Om eftermiddagen kommer de så ydermere på vandbånd, så de får brugt deres kroppe.

Copyright Ridehesten.com

Det handler om at holde hestene smidige
I den daglige træning uden for konkurrencerne bruger jeg min tid på at holde hestene i gang i et helt lavt gear. Alt træningen er løsgørende arbejde, hvor de ikke bliver presset til noget, men  jeg rider dem lige så stille rundt i nogle lette øvelser og holder dem smidige i deres kroppe.
Udover det skal de selvfølgelig ikke kun gå i den samme firkantede ridehusbund, men jeg tager dem med udenfor, hvis vejret er til det og galopererer dem på vores super gode sti,  som vi har rundt om hele vores matrikel.

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver

Op til stævnerne bliver de selvfølgelig sat mere og mere op i træning, men det er typisk 10 dage før et stævne. Det synes jeg fungerer super fint og selvfølgelig med god hjælp fra Anna.
De 10 dage er selvfølgelig ikke intensiv træning, men det handler om at holde motivationen på hestene høj, så de er glade for deres ”job”. Og selvfølgelig får de enten en fridag eller afsted på en skridttur, hvor de lige kan få lov til at restituere en lille smule.

Info

Om Josefine Hoffmann
Den 21-årige Josefine Hoffmann er til daglig fuldtidsansat hos Kasprzak Dressage.
Et sabbatår blev startskuddet til en fantastisk karriere inden for dressurens verden. Josefine startede som hestepasser hos Anna Kasprzak tilbage i 2016. Jobbet bestod naturligvis i udmugning og pasning af heste, men efter nogle uger tog Anna og hendes Groom, Jane til OL i Rio, og Josefine fik derfor lov til at hjælpe med træningen af nogle af de unge heste.
Josefine har redet undervisning ved Anna, så Anna kendte alt til hendes ridning. Og noget gjorde Josefine åbenbart rigtigt, for da Anna igen havde dansk jord under fødderne, fik hun lov til at fortsætte med at motionere hestene.
Ansvaret blev kun større, da Josefine en dag fik stukket et genoptræningsprogram i hånden på én af hestene. Dét var Hønnerups Driver, hesten, der i 2009 vandt VM for ungheste med Andreas Helgstrand i sadlen, og med Anna Kasprzak som rytter er blevet uddannet til Grand Prix - en hest, Josefine aldrig troede, hun ville for lov eller mulighed for at ride.
Siden er det blevet flere placeringer, og ekvipagen har været udtaget til Europamesterskaberne to gange på godt halvandet år.
Men som Josefine understreger, at hun aldrig var nået så langt med sin ridning, hvis hun havde taget en anden beslutning end at søge jobbet som hestepasser dengang i 2016.

Følg Josefine Hoffmanns blog her på Ridehesten Junior. Du kan også læse meget mere om Kasprzak Dressage HER
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen