Få et indblik i verdensetterens tanker

19-02-2021 06:45

Annika Knudsen Lorentsen

Den schweiziske toprytter, Steve Guerdat er netop nu til start ved Sunshine Tour i Spanien, og her har han givet et interview til stævnets eget magasin

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat og Albfuehren's Bianca ved EM 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Schweiziske Steve Guerdat er netop nu ved at forberede sig til den kommende udendørssæson, som mange andre springryttere, ved stævnet Sunshine Tour i spanske Vejer de la Frontera. I stævnets nye magasin fortæller verdensetteren om sig selv, sin kærlighed til hestene og hans sportslige forbillede. 

I magasinet besvarer verdensetteren følgende spørgsmål:

Hvad er din sportsfilosofi?

– Det vigtigste er at elske hestene og forstå dem. De er vores partnere i sporten, og før du kan bekymre dig om resultater, skal du lære dem at kende og forstå dem. Først er du en, som elsker heste, og derefter kan du blive en finder, fortæller Steve i interviewet. 

Coronapandemien har været svær for mange. Hvad angår dig, vil du så sige, at pandemien har hjulpet dig på nogen måde?

– Jeg har altid elsket at være hjemme, tilbringe tid der og passe mine unge heste. Det er ikke noget nyt, at mine heste ikke går femstjernede stævner hver weekend. Det har de aldrig gjort. Hvad angår mig personligt, så tror jeg, at denne situation har givet muligheden for at trække vejret dybt og håndtere de vigtige ting i hverdagen, der måske tidligere gik ubemærket hen.

Får du stadig hjælp eller råd fra din far? (Steves far, Philippe Guerdat, er en international anerkendt træner)

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når jeg har brug for det, så ved jeg, at han er der. Jeg ringer ikke til ham hver dag for at spørge, hvad jeg skal gøre, men når jeg har brug for noget fra ham, ved jeg, at han er der for meget. Vi taler meget, men ikke altid kun om heste.

Du bliver selv far i år. Hvordan tror du, at fødslen af dit barn vil påvirke din karriere, og ønsker du at Guerdat-sagaen fortsætter?

– Jeg kan ikke lide at planlægge, jeg handler ved at føle. Det er selvfølgelig en glæde at udvide familien, og vi får se, hvordan tingene udvikler sig med siden. Jeg ved, at det vil ændre mit liv, men til det bedre. Vi får se, hvordan vi kommer til at organisere det. Hvad angår spørgsmålet om, hvorvidt jeg vil have hende til at ride, så overlader jeg beslutningen til hende. Efter min mening er dette helt uvigtigt og slet ikke relevant. Det er vigtigt, at hun er sund og gør, hvad hun gerne vil i livet.

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat da han vandt World Cup-finalen 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Du er en rollemodel for mange, men hvem er din rollemodel, og hvad skal man gøre for at blive dit idol?

– John Whitaker, fordi han er den rytter, jeg er mest som, i den forstand, at han er en stor hestemand. Han har det naturlige instinkt, og kærlighed for hestene, og samtidig en liste over fremragende præstationer. For mig er han den rytter, der har haft det bedste resultat med at bevare enkeltheden, og naturligheden ved at ride og vinde på sammen tid. 

Hvem er din yndlingshest nu?

– Jeg har været meget heldig at møde ekstraordinære heste. Jeg tror den bedste hest, jeg nogensinde har redet er Tepic La Silla. Den vigtigste hest i min karriere, som har givet mig de største succeser, er Nino, så det er svært at nævne en. Det er ikke kun en hests talent, der gør den bedre end en anden. Det er den gode karakter og stærke personlighed.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen