Familien Kirk donerer millionbeløb til flygtningebørn

05-12-2018 14:30

Med en donation på 100 millioner dollars eller 650 millioner kroner ønsker Lego at være med til at give nogle af de mest udsatte flygtningebørn en chance

 

Copyright Ridehesten.com
Interessen for heste løber igennem Kirk Kristiansen-familien, som ejer Lego, og ved hjælp af en milliondonation nu prøver at hjælpe nogle af verdens mest udsatte flygtningebørn. Her ses far Kjeld Kirk Kristiansen og søn Thomas Kirk Kristiansen til Hingstekåring i Herning.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Thomas Kirk Kristiansen, som er Lego Fondens formand, fortæller, at den store donation skal bruges på et projekt med fokus på leg og læring hos børn, der er flygtet fra krigen i Syrien og Rohinga-forfølgelserne i Myanmar.

– Det er vigtigt, at de her børn får lov til at udvikle sig for at have en chance for at klare sig i fremtiden, når de kommer ud af den tragiske situation, de befinder sig i, siger Thomas Kirk Kristiansen til DR Nyheder.

Thomas Kirk Kristiansen, som er hesteinteresseret og tidligere drev Kirk Arabians, som lukkede i december 2017, har personligt besøgt Bangladesh med sin kone og datter. Her fik familien et indblik i, hvor stor en forskel legestuer kan gøre for traumatiserede flygtningebørn.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der er en meget stor kontrast mellem den verden, de befinder sig i, og så de her farvestrålende legestuer, hvor vi mødte børn med glade ansigter. Det var en stærk oplevelse, siger han.

Thomas Kirk Kristiansen er bror til den professionelle dressurrytter Agnete Kirk Kristiansen som driver Stutteri Julianelyst Gods. Agnete Kirk Kristiansen repræsenterede Danmark til OL i Rio i 2016. Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generation i Lego-familien og formand for Lego Fonden, der har eksisteret siden 1986. Fonden støtter projekter, der fokuserer på tidlig barndom, uddannelse og samfund. Med donationen på 650 millioner kroner til børn, som kommer fra verdens brændpunkter, fornemmer man, at der fremover vil være mere fokus på det humanitære område i fonden.

– Det handler om at klæde forældre og omsorgspersoner på til at forstår, at leg med børn gør en positiv forskel midt i al den usikkerhed og elendighed, de befinder sig i, siger Thomas Kirk Kristiansen til DR Nyheder.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen