Får du købt den rigtige licens?

03-03-2021 10:50

Snart starter udendørsstævnerne, men har du styr på, hvilken licenstype du skal bruge? Dansk Ride Forbund oplever dog, at nogle ryttere får købt de forkerte licenser, og derfor har de lavet en oversigt til dig, der er i tvivl om, hvilken licenstype du har behov for

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu hvor stævnerne endelig åbner op udendørs igen, skal der for manges vedkommende også købes licens. Vi oplever dog, at nogle af jer får købt de forkerte licenser, og derfor har vi lavet nedenstående oversigt til dig, der er i tvivl om, hvilken licenstype du har behov for.

Pr. 1. januar 2021 er de nationale licenser delt op i tre forskellige typer alt efter hvilket niveau, du ønsker at starte stævner på.

  • D-licensen gælder kun til start ved D-stævner (samt alle niveauer i voltigering).
  • C-licensen gælder til start ved både C- og D-stævner i spring og dressur samt alle niveauer i military og distance, mens - B-licensen gælder til start ved alle danske stævner på alle niveauer i dressur og springning.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Overordnet er det altså sådan, at danske licenser altid gælder ved lavere niveauer også, forstået sådan, at en B-licens også berettiger til start ved C- og D-stævner og så fremdeles. Fælles for alle nationale licenser er, at de er gældende i indeværende måned for købsdatoen + 11 måneder fortløbende. FEI-licensen gælder kun til FEI stævner og ikke til nationale danske stævner, og den er gældende for det aktuelle kalenderår.

Opgradering af licens
Får du behov for at opgradere din licens i løbet af gyldighedsperioden, f.eks. fra en D- til en C-licens, er det selvfølgelig altid muligt, og i så fald skal du kun betale differencen. Opgraderingsmuligheden gælder naturligvis alle licensniveauer. Licenser indløses altid via din egen Go!-profil, både ved ordinært køb og opgradering.

/DRF.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner