Licenssystemet skal revurderes

24-04-2016 12:07

I august 2015 nedsatte bestyrelsen en arbejdsgruppe, hvis opgave er at kigge på reglerne for rytterlicens. Det nuværende licenssystem er ikke tidsvarende, og der ønskes et mere fleksibelt og logisk system fremadrettet. Målet er at udvikle en ny ramme for erhvervelse af rytterlicens, som på sigt kan godkendes af bestyrelsen

Copyright Ridehesten.com

Det nuværende system for at opnå rytterlicens er på mange områder blevet ulogisk og betragtes af mange som et nødvendigt onde for at ride C-stævner. Systemet skaber endvidere også en del ryttere, der bliver på D-stævneniveau for at spare omkostningen til kurser og efterfølgende licens. Der er helt klart et behov for en nytænkning af kombinationen af uddannelse, regler og prøver i licenssystemet, og det er præcis dette behov, der ligger til baggrund for arbejdsgruppen.

- Forbundet har en vision om, at vi skal være et moderne forbund. Dette betyder, at vi til stadighed skal revurdere vores tilbud og sørge for at tilpasse dem tiden og udnytte de nye muligheder der opstår. Nu er tiden kommet til at betragte rytterlicenskravet med den moderne brille. En opgave jeg og arbejdsgruppen glæder os meget til, siger Næstformand i Dansk Ride Forbund Jørgen Mertz. 

Arbejdsgruppen består af bestyrelsesmedlemmer Jørgen Mertz, Janni Thermann Jensen, Lisbeth Seierskilde samt sportschef Jan Stampe.

Læs mere i bestyrelsesreferatet fra november 2015 pkt. 13.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner