Farvel og tusind tak til Zeilinger

08-07-2017 15:54

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbund takkede Rudolf Zeilinger for 19 gode år på posten som landstræner for de danske dressurryttere

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er helt passende, at de smukke omgivelser på Broholm Slot kom til at danne rammen om en reception for den nu tidligere landstræner for de danske seniordressurryttere, tyske Rudolf Zeilinger. I 19 år har han stået i spidsen for dansk dressursport, og det er med vemod og stolthed, han siger farvel til dansk dressursport, som han spår en god fremtid i international dressursport på alle niveauer fra UVM for ungheste over pony og ungdomsryttere til seniorrækken. Og så ønskede han sin trænerkollega Nathalie zu Sayn-Wittgenstein alt mulig held og lykke på posten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand takkede for et godt og givende samarbejde gennem mange år. Han husker specielt tilbage på den magiske aften ved WEG i Aachen, hvor Andreas Helgstrand vandt sølv i küren på Matine. - Jeg husker Rudolf, sagde til Andreas, der på det tidspunkt var ung og uerfaren på det niveau: Bare gå ind og nyd det!
Netop Zeilingers ro og overblik på opvarmningen, hans store tekniske viden og kundskab, når det kommer til dressurtræning var noget af det, som rytterrepræsentant Lisbet Seierskilde roste ham for, da hun på vegne af rytterne takkede for 19 fantastiske år. 

Zeilinger selv takkede forbundet, rytterne, holdleder, dyrlæger og alle omkring holdet for deres professionalisme og kompetencer, som har været medvirkende til at skabe den gensidige respekt og forståelse, som resulterede i 19 års samarbejde. Foruden den magiske aften ved WEG i Aachen, og bronzemedaljen i Hongkong i 2008, som Ulf Helgstrand også trak frem som bemærkelsesværdig i samarbejdet mellem dansk dressur og Rudolf Zeilinger, så grinede Zeilinger, da han supplerede med at nævne de 9 uger (grundet karantæneregler) som han tilbragte sammen med rytterene ved OL i Sidney. 
Flere nuværende og tidligere landholdsryttere, ryttere på bruttotruppen samt HKH prinsesse Benedikte var tilstede for at sige tak til Zeilinger, og der blev fortalt mange sjove historier i riddersalen på Broholm Slot. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen