FEI holder luppen over dansk ridesport

13-10-2020 14:21

I anledning af World Cup-sæsonens åbningsstævne med den første kvalifikation i dressur på dansk jord, nemlig på Vilhelmsborg i næste uge, har FEI sat fokus på dansk ridesport, og det er der kommet en fin artikel ud af

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour som vinder af Five Star Dressage i Herning 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under overskriften "We take a look at Denmark's rich equestrian culture..." bringer det internationale rideforbund FEI en online artikel og dansk ridesport.

Det sker selvfølgelig i forbindelse med, at Danmark og Det Nationale Hestesportcenter Vilhelmsborg er vært for den første afdeling af den præstigefyldte FEI World Cup™-turnering i dressur, og det er i år 14. gang, at Danmark er vært for den første kvalifikation i den populære, verdensomspændende serie. 

I FEI's artikel sættes naturligvis fokus på dansk dressur, og det er Dansk Varmblodsheste som Atterupgaards Cassidy og Glock's Zonik samt internationale topryttere som Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen, men vi kommer også med en tur tilbage i historien og ser på Danmarks første store dressurstjerne, Lis Hartel, der blev verdens første kvindelige rytter til at vinde en OL-medalje – hvilket hun gjorde med hesten Jubilee i 1952, hvor de vandt sølv, og ekvipagen vandt sølv igen ved OL fire år senere.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Grethe Törnblad (dengang Jensen) og Marzog. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmarks seneste individuelle OL-medajlevinder er Anne Grethe Törnblad (dengang Jensen), som vandt sølv ved OL 1984 i Los Angeles med DV-hesten Marzog. Ekvipagen var året forinden europamester og blev i 1986 verdensmester.

Og så kommer vi selvfølgelig også omkring det dansk bronzevindende hold fra OL 2008 i Beijing, hvor holdet bestod af Anne van Olst, Nathalie zu Sayn Wittgenstein og Andreas Helgstrand. To år forinden havde Andreas vundet individuelt sølv og bronze ved WEG 2006 i Aachen med Blue Hors Matine.

Læs selv FEI's artikel, der kommer vidt omkring dansk ridesport.

Copyright Ridehesten.com

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner