FEI søger ny værtsnation for VM i distance

12-04-2016 11:58

Verdensmesterskabet i distance 2016 skulle oprindeligt finde sted fra 10. - 17. december i Dubai. 

Copyright Ridehesten.com

I lyset af de mange problematikker omkring blandt andet hestenes velfærd har det internationale rideforbund FEI besluttet, at mesterskabet skal afholdes i et land uden for De Forenede Arabiske Emirater (UAE). Derfor åbner FEI i april op for, at arrangører kan lægge billet ind på eventen.

Der har været meget diskussion om især hestevelfærden i distancesporten i UAE, en diskussion som i 2015 betød en suspendering af De Forenede Arabiske Emiraters forbund. I 2016 har FEI så besluttet, at VM i distance ikke skal afholdes i Dubai som hidtil antaget, men at der i stedet skal findes en værtsnation uden for UAE.

Forventningen er, at mesterskabet nu vil finde sted i september eller oktober i stedet for i december. Det betyder noget i forhold til kvalifikationsperioden, som tidligere gjaldt fra december 2014. Perioden rykket to måneder tilbage, således at resultater fra september/oktober 2014 også gælder i forhold til at kvalificere sig.

Nationerne kan ansøge om værtskabet frem til 18. maj. Den 14. juni tager FEI beslutningen om, hvor verdensmesterskabet 2016 skal afholdes.

Kilde DRFFEI.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen