Fem nye danmarksmestre i paradressur

23-05-2021 12:20

Det har været en formiddag med stille regn over stadion i Uggerhalne, hvor paradressurrytterne i formiddag har redet deres tredje og afgørende afdeling for at få at navne på de fem nye danmarksmestre. Himlens sluser åbnede sig over præmieoverrækkelsen

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte overrakte medaljer til alle rytterne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grad I-rytteren Tina Chabert Jensen har igennem mesterskabet præsteret meget solidt med sin Skovens Roselli e. Blue Hors Romanov/Solos Landtinus (opdr. Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen) og leverede i dag en kür til 75,223%, hvilket sammenlagt bringer hende op på 220,164 procentpoint og DM-guld.

Tina Chabert Jensen vandt grad I-mesterskabet. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

I grad II genvandt Katrine Kristensen danmarksmestertitlen med Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador Xx (opdr. Tine og Jens Daigaard), og også her har der været tale om tre solide præstationer igennem mesterskabet. I küren i dag blev det til 72,778%, hvilket bragte hende op på 218,213 procentpoint og guld i mesterskabet.

Katrine Kristensen tog guldet blandt grad II-rytterne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Grad III-rytteren Tobias Thorning Jørgensen leverede igen i dag et helt suverænt ridt hoppen Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen) og kan nu for tredje gang kalde sig danmarksmester. I dag scorede parret hele 81% for deres kür og sluttede dermed mesterskabet med hele 236,735 procentpoint.

– Nu gælder det de næste mål med kvalifikation til Tokyo, fortæller Tobias.

– Om tre uger skal vi ride i Kronenberg i Holland, hvorefter vores landstræner Astrid Gemal skal sætte det danske hold, som allerede er kvalificeret til de Paralympiske Lege.

Endnu en suveræn danmarksmester i dag blev Susanne Jensby Sunesen i grad VI med sin hjemmeavlede Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm (opdr. Stutteri Thy ved Helmer Sunesen). Susanne opnåede i dag 73,708% for sin kür og sammenlagt flotte 220,297%. Også Susanne håber på en PL-udtagelse. Hun har med stor succes repræsenteret Danmark i internationale mesteskabet og bl.a. ved de Paralympiske Lege i London og Rio de Janeiro.

– Det har været to meget store oplevelser, og særligt London var et rigtigt godt stævne, fortæller hun.

I grad V har der i den grad været meget spænding, i det der de to første dage var to forskellige vinder og sammenlagt en helt tredje rytter i førerpositionen. Første afdelings vinder,  Line Thorning Jørgensen og Højgaardens Zackzimo DWB e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Højgaardens Heste), sluttede i dag på bronzepladsen, mens den samlede fører efter de to første dage, Camilla D. F. Christensen og Fürsten e. Fürstenball/Londonderry (opdr. Lillian og Carl Erik Jensen) vandt sølv i mesterskabet. Vinderen af mesterskabet blev Renee Igelski, der både i går og i dag vandt med sin lånehest Elmegårdens Rivaldi e. Blue Hors Rush Hour/Resident (opdr. Maria og Claus Schnoor). I dag opnåede de flotte 74% i küren og har vundet sammenlagt med  209,863 procentpoint.