Fem topheste fra Helgstrand til Tyskland

20-01-2014 12:56

Så er endnu fem potentielle, internationale dressurheste på vej fra Helgstrand Dressage til udlandet. De fem heste er solgt til samme ejer, og som Andreas Helgstrand fortæller: Jeg har aldrig været med til noget lignende

- De fem dressurheste, som jeg netop har solgt til tyske Sara Marburg er alle virkelige kvalitetsheste, så nu er jeg også i fuld gang med at søge efter nye heste til erstatning for de fem vi har solgt. Jeg er overbevist om, at Dressurteam Marburg får succes med hestene, der er i alderen mellem fem og 12 år, fortæller Andreas Helgstrand. De fem heste er:

  • Marburg’s Polka Hit, 12-årig hoppe e. Sandro Hit/Temple Wind - sølvvinder ved UVM i Verden som 6-års og Grand Prix -vinder
  • Marburg’s Stevie Wonder, 8-årig vallak e. Stedinger/White Star på vej mod Grand Prix
  • Marburg’s Didando, 6-årig hingst e. Tuschinski/Jetset UVM reserve for Holland
  • Marburg’s Floricello, 6-årig hingst e. Florencio I/Dormello reservevinder i Vechta, Vinder af  “Scandinavian Open”, sølvvinder ved UVM i Verden
  • Marburg’s Zardetto, 5-årig vallak e. Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov

Det er en ganske imponerede samling kvalitetsheste det Bayeriske dressurteam under ledelse af den internationale Grand Prix rytter Anja Plönzke har sikret sig. Hestene skal desuden uddannes og startes i konkurrencer af Andrea Vodermair og Yeliz Marburg. 

"Hvad skete hos Andreas Helgstrand var et lykketræf af tilfældighed, fortæller Sara Marburg, det er sjældet at man i den samme stald kan finde flere førsteklasses heste, som alle går gennem en omfattende dyrlægeundersøgelse, fortsætter hun.

Mangeårige Grand Prix rytter Anja Plönzke og hendes talentfulde yngre elever er naturligvis begejstrede for indkøbet. - Det giver os nye muligheder og vi glæder os meget til at komme igang med arbejdet med sådanne kvalitetsheste, og vi vil arbejde mod at få dem klar til den store sport, fortæller Anja Plönzke.

- Det er naturligvis ikke let at skille sig af med fem sådanne kvalitetsheste, for de er ikke så lette at finde og uddanne, men samtidig er jeg naturligvis glad for, at de er kommet i stald hos professionelle ryttere, der kan sikre deres fortsatte positive udvikling. Jeg vil følge Team Marburg med interesse de kommende år, fortæller Andreas Helgstrand. 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen