Filippa Ibsen - yngste deltager i Herning

10-03-2019 11:19

Filippa Sand Ibsen deltager til det CSI2* stævne under Dansk Varmblods Hingstekåring, og hun er stævnets yngste deltager. Filippa er kun 12 år gammel

Copyright Ridehesten.com
Filippa Sand Ibsen under Dansk Varmblods Hingstekåring, her ses hun ude i messehallerne.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I takt med at der er blevet tilføjet internationale klasser under Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning, har det givet mulighed for, at flere kan få chancen for at komme til start i de fantastiske omgivelser.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Heriblandt har vi i år fundet kun 12-årige Filippa Sand Ibsen, der rider på Levis e. Levisto/Linaro. Hun har startet CSI2* Small Tour, og indtil videre har det været et stævne over al forventning. Onsdag gik der 125 cm som en speedklasse, og der blev det til en flot fejlfri tur.

Fredag blev det tid til deres anden klasse, der gik i 130 cm. Filippas mor Lene Ibsen har selv redet MA, og det har hun også gjort på Levis. Men alligevel blev hun positivt overrasket over, at det også lykkedes Filippa at ride fejlfrit i 130 cm om fredagen, da det var en svær bane – og så er det et stort stævne for så ung en rytter.

”Det er en stor oplevelse at starte her. Det er en fed mulighed at få lov til at starte så stort et stævne, når man ikke er særlig gammel. Det er bare fedt at komme ud og opleve noget så stort".

Copyright Ridehesten.com
Det er ikke lige til at se, at Filippa kun er 12 år gammel.

”Hver gang jeg skal ind på en bane, siger min mor, at jeg skal smile. Det gjorde hun også inden min første tur i onsdags. Hun siger det, fordi når man smiler, så bliver man glad. Det fjerner fokus fra at være nervøs, og så nyder man i stedet turen. Samtidig sagde hun også, at det var lige meget, om jeg lavede 28 fejl eller 0 fejl – for jeg ville altid kunne huske min første tur i Herning".

Når man ser Filippa ride rundt på Levis, kan man godt se, at der er noget størrelsesforskel. Levis er en 14-årig vallak på 176 cm, mens Filippa selv kun er omkring 153 cm. Men hun synes ikke, at det er svært at ride rundt på så stor en hest. Det syntes hun dog, at det var i starten.

”I starten var det svært at finde rytmen på så stor en hest, men det er blevet meget nemmere, når man har prøvet det mange gange. Jeg har nu redet Levis i et år, og jeg skal ride DM for children på ham i næste uge".

Til hverdag rider Filippa tre heste, og det er for det meste alle tre, der rides hver dag. De mange timers træning skulle gerne munde ud i at nogle mål opnås. Filippas mål for i år er at få nogle gode ture i MA, og så drømmer hun også om at få en plads på landsholdet til EM for children, mens hun er U14-rytter. Senere i dag skal hun dog ride sin sidste tur under Dansk Varmblods Hingstekåring 2019. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen