Fin start for ungrytterne ved EM

10-07-2019 14:26

Annika Knudsen Lorentsen

Ingen af de danske ungryttere blandede sig helt i toppen af den indledende speedklasse, som er afviklet i dag ved EM i Zuidwolde, men alle de danske ryttere leverede fine runder på den 145 cm høje bane

Copyright Ridehesten.com
Christine Thirup Christensen og Vedric.
Nyheden fortsætter efter annoncen

For ungrytternes vedkommende starter Europamesterskaberne ud med en speedklasse, hvor fejl omregnes til tid. Den rytter der ender med den hurtigste tid, får nul fejl med videre i konkurrencen. De øvrige rytteres fejl udregnes udfra hvor mange sekunder de er bag den vindende ekvipage. 

Vinderen blev belgiske Dieter Vermeiren, som red fejlfrit i tiden 72.97 sekunder. I dag blev bedste dansker Emil Hallundbæk på Chalisco, de red en fejlfri runde i tiden 78.99 sekunder, og når deres tid i forhold til vinderens tid, bliver omregnet, ender han på 3.01 fejl, altså under et nedslag fra førstepladsen. 

Clara Hallundbæk på Hh Best Buy red også fejlfrit i tiden 80.30 sekunder og ender derfor med 3.66 fejl efter dagens runde. Christine Thirup Christensen red med Vedric en fejlfri runde i tiden 81.95 sekunder og ender derfor med 4.49 fejl. 

Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z red ellers en hurtig tid, men da de fik to nedslag undervejs endte de med en tid på 86.30 sekunder og har dermed 6.66 fejl med videre.

Alexander Godsk, som oprindelig var holdets reserve, blev kaldt ind lige inden EM, da Konstantin Deeken Künnemann, som oprindeligt skulle have redet, er blevet skadet. Alexander leverede også en flot runde, men også for ham faldt der to bomme og han endte på en tid 88.24 sekunder og dermed 7.63 fejl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark i bedste halvdel af holdkonkurrencen

Efter dagens konkurrence, som også tæller med i holdkonkurrencen, ligger Danmark fint placeret. Ud af de 14 nationer ligger Danmark nemlig på en foreløbig 6. plads. Med samlet 11.16 fejl har Danmark under et nedslag op til bronzemedaljen. 

I spidsen er det Belgien med samlet 4.11 fejl, men alt kan ske når holdkonkurrencen afgøres over to runder i morgen og fredag på baner med en højde på 150 cm. 

Alle de danske ekvipager ligger også flot i den individuelle konkurrence, som afgøres søndag.

Se start- og resultatlister her.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen