Finaledag med gode danske resultater i Falsterbo

12-07-2021 16:20

Falsterbo Horse Show har i dag budt på finaler i Folksam Open for 4-, 5- og 6-årige dressurheste, og finalen for 7-års er netop i gang. Dagen har i 5-års finalen budt på lidt uventede resultater for de danske ekvipager

Copyright Ridehesten.com
Trude Hestengen og Svalegårds Hot Boy DWB. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det tidligere auktionsføl Royal Flush S DWB e. Revolution/ Blue Hors Romanov (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) ejes af svenske Christinelund Dressage AB og rides af Sofie Lexner, der sluttede på en ottendeplads i 4-års finalen med en kapacitetskarakter på 7,9. Bedste DV-hest i 4-års finalen blev norske Trude Hestengens tidlige auktionsføl Svalegårds Hot Boy DWB e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Stutteri Svalegård), der også var Årets Dressurhingsteføl i 2017. Med karakteren 8,4 for galop og 8,5 for kapacitet sluttede ekvipagen på en tredjeplads og er automatisk udtaget til Falsterbo for 5-års næste år. 

I finalen for 5-års så det anderledes ud med meget adskillige særdeles gode DV. I lørdags lagde den danske berider Jan Møller Christensen sig stærkt i spidsen med to DV-heste i den indledende Folksam Open-klasse og blev efterfulgt af Emma Ahlberg på endnu en DV-hest i top tre. Ingen af de tre DV-heste endte i dag i Top 3, hvor finalen blev vundet af en helt fjerde DV-hest under svensk flag.

Der var en del blæst på den imponerende stadtion i Falsterbo i dag, og de danske ekvipager opnåede næsten alle en meget lav skridtkarakter. Guldmedaljehoppen, Atterupgaards Lady Hamilton e. Dante Weltino/ Stedinger (opdr. Atterupgaard), der rides af Selina Solberg Vittinghus, fik i lørdags 9 for skridt, men i dag var skridtkarakteren et 2-tal. Begge Jan Møller Christensen heste opnåede i lørdags 8 for skridt, mens Hesselhøj Dream e. Hesselhøj Donkey Boy/ Tailormade Lancelot (opdr. Dorthe Sjöbeck og Hans Jørgen Hoeck) i dag fik 5, og Castro Sem e. Cantolar/ Louvre S (opdr. Esben Pedersen) fik en skridtkarakter på 6,5 i dag.

Ikke desto mindre blev det til flotte dommerkommentarer og gode resultater, hvor Jan Møller Christensen blev nr. 4 med Castro Sem, Joachim Thomsen blev nr. 6 med Follow Your Heart e. Follow Me/ Frederico (opdr. Henriette Bregendorf & Brian Hisselholm Jensen), Jan Møller Christensen nr. 7 med Hesselhøj Dream, Emma Ahlberg nr. 8 med den kårede hingst Ambjergs Delgadino e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Malene Clausen).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen danskere kom i Top 3, men alligevel var det en DV-hest, der tog sejren; nemlig Tjørnelys Torino e. Tailormade Temptation/ Marlon (opdr. Jørgen Kaspersen), der blev redet af svenske Maria von Essen og fik bl.a. 9,2 for galop og to 9-taller for ridelighed og kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Logo's Gaya og Emma Ahlberg, samt avler Jette Fries. Foto: Privat

I finalen for 6-års blev svenske Emma Ahlberg, der bor og driver forretning i Danmark, nr. 3 på sølvmedaljehoppen Logo's Gaya e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Jette Fries) med bl.a. 8,5 for trav og kapacitet. Berider Karin Nissen besatte femtepladsen med Scagliette V e. Sezuan/ Lauries Crusador xx (opdr. Iben Leere Kamp), der fik 8,3 for både trav og galop.

7-års finalen er nu i gang, og her har berider Andreas Larsen lagt sig ind på en foreløbig førstepladsen med Lillesø's Sezoo e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Stutteri Lillesø).

Se alle resultater fra Falsterbo Horse Show.

Copyright Ridehesten.com
Emma Ahlberg og Logo's Gaya. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen