Fire nitaller uddelt

05-03-2014 21:29

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Første afdeling af Katrinelund Unghestechampionat i springning 2014 bød på en blandet kvalitet med nogle spændende højdepunkter
 

Her til aften blev første afdeling af Katrinelund Unghestechampionat i springning 2014 afviklet i hal B Equsana Arena, hvor i alt 27 5-års springheste var på banen for første gang i Herning.

Og netop de nye og imponerende omgivelser i Herning kan være en udfordring for de unge heste, hvorfor Bo. K. Møller startede med at meddele publikum, at der kun ville blive uddelt karakterer under første runde, mens kommentarerne må vente til morgendagens afdeling, hvor hestene er på banen for anden gang.

- Det var en blandet flok, men med nogle højdepunkter, særligt i sidste heat, fortalte de to dommere Stein Endresen og Bo K. Møller.

Der blev uddelt fire nitaller til henholdsvis Welistro e. Lambrusco Ask/Pythagoras (opdr. Charlotte Schreiber, Ribe), redet af Charlotte Schreiber, for kapacitet, Pegasus e. Party Dance/Andiamo (opdr. og ejer Lene Jacobsen, Herlufmagle), redet af Kirstin Skjoldshøj, for ridelighed, Play Girl e. Party Dance/Calato (opdr. og ejer Stald Kristo v/Anica og Klaus Kristoffersen, Jægerspris), redet af Anica Kristoffersen, for kapacitet og Lillevangs Mr. Swing King e. Party Dance/Kilian (opdr. Jytte og Poul-Erik Simonsen, Nykøbing Sj.), redet af Michæl Aabo, for ridelighed.

De tre bedst placerede heste efter første runde er Welistro med Charlotte Schreiber i sadlen med foreløbigt 257,500, Pegasus med Kirstin Skjoldshøj med 253,750 og Play Girl redet af Anica Kristoffersen med 251,250.

Anden runde med egen rytter foregår ligeledes i hal B, fra 11.45 – 13.20 i morgen torsdag. Fremmedryttertesten foregår fredag 9.00 – 11.20 i hal B og lørdag 7.30 – 9.50 i hal B. Præmieoverrækkelsen i Katrinelund Unghestechampionat i springning foregår lørdag 15.40 i hal B.

I løbet af efteråret 2013 har Dansk Varmblods syv regioner afviklet de indledende egnethedstester. Ud af i alt 400 tilmeldte heste i både dressur og springning er 60 heste udtaget til finalen og 20 heste som reserver.

Heste udtaget i springdisciplinen er i egnethedstesten testet i løsspringning samt gangarter med rytter.

I finalen bedømmes springhestene på to forskellige springbaner med egen rytter (hvoraf den første foregår i aften), samt i ridelighed og kapacitet af en testrytter.

Testrytter i år er den forsvarende danske mester i springning for seniorer, Lars Bak Andersen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen