Flotte danske resultater i Hagen

14-06-2013 14:32

Signe Wiese

Der er fuld gang i Future Champions-stævnet i tyske Hagen, og på alle fronter har de danske junior- og childrenryttere været med helt fremmet - bl.a. med en 2. plads til de danske childrenspringryttere i Nations Cup-konkurrencen

Future Champions-stævnet i tyske Hagen afvikles fra den 10. til den 16. juni. Ved stævnet er det de unge heste og de unge ryttere der er i fokus, og Danmark er repræsenteret med landshold i dressur for både ponyryttere, juniorryttere og ungryttere, samt landshold i springning for ponyryttere, childrenryttere, juniorryttere og ungryttere. Herudover er flere individuelle ryttere til start. 

Imponerende 2. plads til children-rytterne
Children-holdet var første danske landshold, der var til start ved Future Champions-stævnet. Ni nationer var til start i Nations Cup’en. Danmark startede som nr. 2, og første danske ekvipage var den forsvarende danske mester Anne Vindeløv og Aagaardens Elina, der kom flot gennem banen - dog med en enkelt nedrivning og det betød 4 fejl på kontoen. Nr. 2 ved DM tidligere på året, Kaisa Aino Andersen og Lisalotta var den anden danske ekvipage, og de leverede en imponerende nulrunde. Anne Katrine Kolborg Johansen på Quattron fik en enkelt nedslags, og det samme gjorde den sidste danske ekvipage, Benedikte Ride Truelsen og Quinnie, og dermed sluttede Danmark første runde på 4. pladsen med samlet 8 fejl og tiden 230,30 sekunder. Tyskland lå nr. 1, mens Frankrig lå på en foreløbig 2. plads og Irland på 3. pladsen. I 2. runde af Nations Cup’en viste de fire danske piger storform, da både Anne Vindeløv, Anne Katrine Kolborg Johansen og Benedikte Ride Truelsen gennemførte banen med 0 fejl. Kaisa Aino Andersen og Lisalotta havde heller ingen nedrivninger men det blev til en enkelt tidsfejl. Dermed sluttede Danmark med samlet 8 fejl og den bedste samlede tid blandt de tre hold, der sluttede med 8 fejl. Franskmændene kunne ikke nås, da de sluttede med 5 fejl, men den flotte 2. plads var i hus med den stærke tid. 3. pladsen i Nations Cup’en gik til Tyskland.

Juniorholdet i dressur på 3. pladsen - SÅ tæt på 2. pladsen!
Det var det juniorerne, der torsdag som første danske dressurlandshold indtog dressurbanen ved Future Champions-stævnet. Juniorernes Nations Cup i dressur blev en særdeles spændende affære. De fire danske juniorekvipager havde trukket startnummer 5 blandt de fem nationer, der var til start i holdklassen, og første danske ekvipage var Marie Skov Olesen og Brizard. Ekvipagen leverede et fint holdprogram, der blev bedømt til 66,216 %. Næste danske ekvipage var Amanda Overgaard og Horsebo Smarties, der fik 68,559 % for deres program, mens Emilie Holm Toft og Ramira Lox fik 68,063 % for deres program. Sidste danske ekvipage var den danske mester Aleksandra Sørensen og Camiro Mandø, som leverede dagens bedste danske præstation til 70,946 %. Samlet havde danskerne 207,568 %, hvilket lige præcis ikke var nok til at overhale hollænderne, der tog 2. pladsen med 207,658 %. 1. pladsen gik til et overlegent tysk hold, der endte med et resultat på 218,108 %.

Juniorspringrytterne blev nr. 9
Også det danske juniorlandshold i springning var i aktion i Nation Cup-klassen torsdag. 13 nationer var til start i klassen, der springes på en 1,40 m bane over to runder. Det danske hold startede sidst i klassen. Første danske ekvipage var Stephanie Jørgensen og Spinborgs Luxsus, og det blev desværre til 13 ærgerlige fejl til ekvipagen. Frederikke Strøm på Zelini og Emil Hallundbæk på Catoki, klarede sig begge gennem første runde uden fejl, mens Martin Knudsen og Lanusca fik 21 fejl. Dermed havde Danmark samlet 13 fejl (holdets dårligste resultat tælles ikke med) i 1. runde, hvilket ikke gav adgang til 2. runde. Danmark endte på en delt 9. plads i Nations Cup’en sammen Rusland og Holland. Konkurrencen blev vundet af Frankrig med samlet 8 fejl efter to runder, mens Storbritannien blev nr. 2 med 9 fejl, og 3. pladsen gik til Italien med 10 fejl.

8. plads til spring-ponylandsholdet
Her til formiddag var det p
onylandsholdet i springning, der var i aktion. Clara Hallundbæk og Dibidoe var første danske ekvipage på banen, og det blev til en fin runde med 5 fejl. Næste dansker var Helena Skare Viller på Shamrock Bay, og her blev det til 13 ærgerlige fejl. Anne Vindeløv havde desværre ikke den bedste dag, og ekvipagen kom gennem banen med 41 fejl. Kira Krogsgaard og Adamstown Belle havde til gengæld fundet dagsformen og kom fejlfrit gennem den 1,30 m høje bane. Danmark endte med på 8. pladsen med samlet 18 fejl, hvilket desværre ikke rakte til, at Danmarks gik videre til 2. runde. 1. pladsen i Nations Cup’en gik til Storbritannien med samlet 1 fejl efter to runder, mens Tyskland blev nr. 2 med 2 fejl, og 3. pladsen gik til Irland med 6 fejl.

Senere i dag skal landsholdet for dressurponyerne og ungrytterlandsholdet i springning i aktion.

Se start- og resultatlister HER

Kilde: DRF

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen