Flotte resultater ved DM i TREC

28-09-2022 19:17

Trine Askjær-Jørgensen

TREC er en disciplin i udvikling, og som flere har fået øjnene op for, og derfor blev årets DM da også udvidet med konkurrencer for U25 og hold, hvilket var en stor succes

Copyright Ridehesten.com
Vinder af DM i TREC for seniorer: 1. plads Lisa Kjer Andersen, Macimo, 2. plads Kickan Utzon, Fyrsti, og 3. plads Sofie Larsen, Lazio. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

De dejlige faciliteter på Vallensbæk Ridecenter dannede for første gang rammerne for afviklingen af danmarksmesterskaberne i TREC den 24.-25. september.

Forening TREC Danmark har i løbet af 2022 indledt et samarbejde med Vallensbæk Rideakademi, hvilket har gjort, at flere og flere ryttere har fået øjnene op for den alsidige disciplin indeholdende de tre faser: orienteringsridt, terrænridt og gangartstest.

I år har man valgt af udvide danmarksmesterskaberne med nye DM-klasser for juniorer og hold, hvilket viste sig at være en helt klar succes med deltagelse af mange nye og unge ryttere.

Kendt Danmarksmester for seniorer
Danmarksmester for seniorer blev Lisa Kjer Andersen Macimo, som har vundet tidligere. Lisa blev også bedste dansker ved det nyligt afholdte VM i Frankrig.

2. pladsen gik til Kickan Utzon med Fyrsti, og på 3. pladsen kom Sofie Larsen og Lazio.

I alt 11 ekvipager stillede til start ved DM, der blev afholdt i T25-klassen med en distance på ca. 25 km i orienteringsridtet.

DM for Young Riders, U25
Med hele 12 ekvipager til start i U25 var det en succes, at TREC Danmark havde valgt at afholde DM for Young Riders.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmarksmester i U25 blev Sarah Amalie Jensen og Wilma med Sofie Holmslykke Jensen og Strejfer på 2. pladsen og Nicoline Jørgensen på Hunangs på 3. pladsen.

DM for hold
Syv hold med hver fire ekvipager deltog i det første DM for hold.

På vinderholdet var en tidligere danmarksmester for seniorer – nemlig Katja Berg Monty, som havde selskab af Line Bergmann Marco, Malou Kiran Grewal Solbakkens Danni og Sarah Amalie Jensen Wilma

2. pladsen gik til holdet bestående af: Cecilie PedersenLuna, Cecilie Springer Springers Milo, Kamila W. MikkelsenLucky Lorito og Sacha Bech PetersenFirfod Brdr. Olsen.

Holdet på 3. pladsen bestod af Sofie Holmslykke Jensen Strejfer, Iben Schwaner Kelstrupgaards Minnie, Mette Westerberg Lintrupgaards Moonlight og Emilie Rosengren Johansen Valiant.

TREC – en disciplin i udvikling
Det var en tilfreds formand, Tina Foldager, som kunne konstatere, at årets DM har været det største danmarksmesterskab i TREC nogensinde. Træt, men med et stort smil på læben, siger Tina:

– Vi satsede, da vi besluttede at udvide afviklingen af danmarksmesterskaberne med DM for både U25 for hold, men med de mange nye og unge ekvipager til start, så må vi sige, at det har været en god beslutning. Så mon ikke vi gentager det i 2023?

Fakta
Hvad er TREC?

TREC stammer fra Frankrig, hvor der er en udbredt rideturisme med uddannede guider. Disse guider skabte konkurrenceformen TREC, hvor der fokuseres på de færdigheder, guiderne skal bruge, når de rider med turister i naturen: Evnen til at finde vej, veluddannede og let kontrollerbare heste, der kan rides i et tempo, der passer til terrænet og som kan forcere de mange naturlige forhindringer, man kan møde i terrænet – med samarbejdet mellem rytter og hest som den absolutte drivkraft i disciplinen.

TREC kom til Danmark i 2012 og efter en tid som disciplin under Dansk Islandsheste forening og Dansk Ride Forbund, er TREC nu blevet en selvstændig sportsgren under foreningen TREC Danmark.

Se mere på TREC Danmarks hjemmeside.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner