Følauktion Nord - det kan nås endnu

23-08-2014 15:50
Avl

Har man ikke fået sit føl meldt til følauktion, så kan det faktisk nås endnu. Følauktion Nord, der er en af Dansk Varmblods regionale følauktioner, holder åbent for tilmelding frem til mandag aften. På denne auktione er der tidligere solgt topheste

Copyright Ridehesten.com
Shogun købt på Følauktion Nord 2011 og solgt på Forårsauktionen 2014 for 400.000 kr.

I år har vi set flere eksempler på succesfulde heste, der er købt på de regionale følauktioner. Et eksempel er 3-års hingsten Shogun e. Sunny-Boy/Negro (opdr. Monique Stremler), der blev købt på Følauktion Nord i 2011 og i 2014 blev solgt for 400.000 kr. ved forårsauktionen i Herning. Et andet aktuelt eksempel er 5-årige Hedelunds High Attention e. Tailormade Temptation/Roots xx (opdr. Rikke Kvist), der i år har vundet adskillige LA-dressurklasser med Susanne Barnow.

De regionale auktioner har i mange år været kendte som et forum, hvor avlere og opkøbere mødes med kolleger i en hyggelig stemning, og hvor man kan erhverve sig et godt føl for en rimelig pris. Mange har brugt auktionerne til specifikt at købe en makker til deres eget hingste- eller hoppeføl og på den måde supplere og balancere deres hestehold. Selv om der arbejdes på at højne standarden af føllene, kan man regne med, at det stadig er muligt at købe føl til rimelige priser, da føllene er tilmeldt for at blive solgt.

Følauktion Nord finder år sted den 20. september på SPIR, Tebbestrupvej 173, 8940 Randers SV, hvor alle er velkomne - og for de, der ikke har fået deres gode føl tilmeldt, så kan det nås frem til mandag aften.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen