For Søren, sådan skulle det gøres! (video)

12-10-2019 22:01

Annika Knudsen Lorentsen

Intet mindre end både 1. og 2. pladsen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 6-års heste i springning blev vundet af Søren Møller Rohde fra Stutteri Ask

Der var kommet en del højde på forhindringerne i 6-års finalen ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat på Blue Hors. Banebygger Bo Bak Andersen havde bygget en udfordrende bane, som gav fejl, men også viste hvem der virkelig var de bedste ekvipager i denne finale.

I omspringningen kom 7 ekvipager, som alle leverede fantastiske hovedrunderidt, som blev belønnet med minimum 8.5 i karakter.

Lynhurtig x 2
Søren Møller Rohde var ikke til at slå i dag, for med avlshingsten Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask) leverede han en lynhurtig og fejlfri omspringning. En noget nervepirrende, men effektiv vending gjorde at Søren kunne indtage førstepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Alegra Ask fik klassens højeste stilkarakter, og endte som nr. 2. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen blev også Sørens, denne gang med hoppen Alegra Ask e. Canstakko/Acord II (opdr. Stutteri Ask), som opnåede hovedspringningens højeste stilkarakter på 8.7. På hende red Søren ind i omspringningen som sidste rytter, og selvom han på dette tidspunkt allerede vidste at sejren var i hus, kunne han ikke lade være at satse på Alegra, som måtte indenom samme sted som Cyrano. Parret var ikke helt så hurtige, men andenpladsen var sikkert i hus.

Hør Søren fortælle om den flotte præstation i videoen nedenfor.

På tredjepladsen kom den velspringende Swedish Dynamite, som vandt første kvalifikation. I dag opnåede vallakken, med Martin Neergaard i sadlen, en flot stilkarakter på 8.5 og i omspringningen var de fejlfrie og hurtige nok til den tredjebedste placering.

– Det er en dejlig og meget brugbar hest, som springer i rigtig god form, sagde stildommer Lennart Lindelöw umiddelbart efter Swedish Dynamite og Martin havde sprunget deres hovedrunde.

Copyright Ridehesten.com
Martin Neergaard og Swedish Dynamite. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerdepladsen gik til Rikke Haastrup Kristensen og Engerupgaards Cashett e. Click And Cash/Coronado (opdr. Engerupgaard), som red en elegant og fejlfri runde i omspringningen.

Som nr. 5 endte Kasper H. Hansen med Comme Il Faut Plus e. Comme Il Faut/Pontifex, de fik en stilkarakter på 8.6 fra dommerne, og faktisk red parret omspringningens hurtigste tid. Desværre for dem faldt en bom undervejs, men alligevel blev det til en plads i top-5.

I omspringningen red i øvrigt Martin Mose Knudsen på Lugranda og Thalia Pitzner med Quality Sun AX, begge gjorde et ihærdigt forsøg, men endte som henholdsvis 6 og 7.

Se start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner