Forlig i sagen om Donkey Boy

03-03-2023 11:11

Der er indgået forlig mellem de involverede parter i handlen og ejerskabet af elitehingsten Hesselhøj Donkey Boy

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy ved Dansk Varmblods Hingstekåring. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Elite- og guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) er også kendt som hingsten, der har vundet DRF’s championatsfinaler som 4-, 5-, 6- og 7-års, har været topplaceret i UVM-finalen tre gange med både bronze- og sølvmedalje og til sidst nåede at gå Grand Prix, inden en skade satte ham ud af spillet som sportshest.

Equi Stallion ApS ved norske Kristin Andresen købte Hesselhøj Donkey Boy som 3-års og har haft hingsten i ridning hos berider Jan Møller Christensen, Noagård, der har uddannet hingsten og redet den igennem sine mange succeser i championatsklasser. Sideløbende stod hingsten til avlstjeneste igennem hingstestationen Katrinelund.

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy som UVM-sølvvinder i Ermelo under sin mangeårige rytter Jan Møller Christensen. Til venstre i billedet Sophie Lundberg Christensen og Kristien Andresen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som 8-års kom Hesselhøj Donkey Boy til Helgstrand Dressage med henblik på videreuddannelse til Grand Prix og med salg for øje. Her blev han redet af først Betina Jæger Jensen og sidenhen Anne-Mette Strandby Hansen. Et par måneder efter Donkey Boys debut i Grand Prix med Anne-Mette Strandby Hansen blev han solgt til hollandske Bartels Academy, men nogle dage efter salget kom hingsten alvorligt til skade.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det medførte en retslig tvist mellem handlens parter, da betaling endnu ikke havde fundet sted, selv om handelskontrakten var forpligtende underskrevet af parterne – og hesten havde i sagens natur ikke længere den samme værdi.

Nu er parterne kommet til enighed og har indgået et forlig. Det betyder, at Hesselhøj Donkey Boy på ny tilhører Equi Stallion ApS. Hingsten står til tjeneste for avlerne i den kommende avlssæson på Katrinelund.

Jeg er rigtig glad for at få Donkey Boy tilbage og glad for at kunne stille så fantastisk en avlshingst til rådighed for danske og internationale avlere på Katrinelund, udtaler Kristin Andresen til Ridehesten.  

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy i sin Grand Prix-debut i 2022 med Anne-Mette Stranby Hansen i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner