Formandsberetning med vision og humor

08-02-2020 11:11
Avl

Formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen, gennemgik traditionen tro ved repræsentantskabsmødet sin årsberetning med meget humoristiske indslag, og salen havde ingen bemærkninger - kun klapsalver

Copyright Ridehesten.com
Dansk Varmblods sekretariat tog imod deltagerne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.

Som traditionen kendes ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde startede dagen på Hotel Legoland efter morgenkaffe med velkomst af formand Jan Pedersen i auditoriet efterfulgt fællessang, hvorefter hovedbestyrelsen foreslog Carsten Lorentzen som dirigent, og han blev valgt med akklamation.

Copyright Ridehesten.com
Formand Jan Pedersen ved talerstolen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.

Formand Jan Pedersen gennemgik sin årsberetning, som man i sin helhed kan læse i magasinet Ridehestens januarnummer. Her præsenterede formanden nogle af årets højdepunkter for Dansk Varmblod i 2019 og som altid var der fine og humoristiske krøller på beretningen. Jan tog i udviklingens tegn tilhørerne med på en tur ”down memory lane”, da han fortalte om en af de første hingstekåringen, han erindrede. Her blev hingstene mønstret udenfor Kvæghallen i Randers, hvor der var sne og så isglat, at hingsten Dan Senator og hans mønstrer Jens Hansen faldt. – Og så sidder vi trygt og varmt i Boxen i Herning, når Dansk Varmblod afholder hingstekåring i dag. Han oplæste uddrag fra bedømmelsen af et par udvalgte hingste, der gik rideprøve i 1960’erne, og de var ikke imponerende. Faktisk var den ene Aleksander, der senerehen blev hædret med guldmedalje for sin indsats i avlen.

Copyright Ridehesten.com
Igen i år var det avlsledelsen, der måtte stå model til Jan Pedersens humoristiske indslag. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.

For ikke at svigte det forventningsfulde repræsentantskab og hovedbestyrelsen havde Jan Pedersen ikke glemt sit traditionelle drilleri af avlsledelsen, og det gik i år på det uensartede indtryk, som det ellers stærke hold giver, når det kommer til hårpragt… eller mangel på samme.

I sin gennemgang af formandsberetningen kom Jan Pedersen omkring emner som hingstekåringen i Herning og herunder det nye selskab DV Herning, 40-års fødselsdagen ved KRAFFT eliteskuet, vedtagelsen af et nyt forbrugerdirektiv i EU-Parlamentet, fejringen af protektor H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag, implementeringen af lineær registrering, Elitefølauktionen, DV-hestenes store succes ved UVM og DRF’s championater, lige som han talte om Dansk Varmblods engagement i World Cup Herning, lancering af den nye Avlsplan 2030, aktiviteterne i WBFSH, Ung i DV’s VM-succes, udvikling af egnethedstest og unghestechampionat, centralisering af sadelkåringerne samt omstruktureringen på kontoret.

Jan Pedersen sluttede af med at citere fra sin tale ved 40-års fødselsdagen. Der var ingen bemærkninger fra salen – blot klapsalver.

Repræsentantskabsmødet er fortsat med et af de fornemmeste gøremål, nemlig overrækkelsen af medaljer til avlere.

Læs den fulde og tilbundsgående artikel om Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde i martsudgaven af magasinet Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Udsyn over repræsentantskabsmødet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen