Forrygende første følauktion med imponerende salgsprocent (video)

26-06-2021 21:49

Thomas Bach jensen

Avl

I en stemningsfyldt ridehal på Blue Hors er Dansk Varmblods første følauktion i år løbet af stablen, og det blev en auktion med en meget høj salgsprocent og nogle flotte priser

Copyright Ridehesten.com
Dyreste hoppeføl Livia. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med bydere i salen såvel som online-bydere blev Dansk Varmblods hybride følauktion på Blue Hors en stor succes. Af de i alt 17 auktionsføl skiftede 16 føl hænder, hvilket resulterede i en salgspr0cent på 94%.

De solgte føl indhentede en gennemsnitspris på 15.000 EUR svarende til 112.000 DKK. 64% af føllene er solgt til danske køberen, mens de resterende 36% er solgt til Norge, Spanien, Tyskland og USA. Se resultat af auktionen.

Copyright Ridehesten.com
Dyreste hingsteføl Ribjergs Special Select. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Auktionens dyreste blev hoppeføllet Livia e. Vitalis/ Fürst Romancier/ Blue Hors Zack, opdrættet af Lena og Ulrik Kristensen. Dette utroligt velgående føl kom i ringen med et startbud 8.500 EUR fra de indkomne internetbud. Buddene fra salen kæmpede mod internetbuddene, og den gangstærke Vitalis-datter fik hammerslag på 30.500 EUR med fremtid i Tyskland. – På godt jysk må jeg sige, at jeg er godt tilfreds, fortalte sælger Ulrik Kristensen med et stort smil.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Auktionens dyreste hingsteføl blev Ribjergs Special Select e. Secret/ Chopin Dane/ Attention, der er opdrættet af Anette R. Pedersen og Claus Nielsen, blev solgt for 25.000 EUR til Anne Lyngbye og Per Skjærbæk, der i partnerskab også købte Abkærs Vitalina.

Copyright Ridehesten.com
Javago Pilekær. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Der var flotte priser langt ned i rækkerne, hvor Marlon e. Blue Hors Monte Carlo/ Blue Hors Rockefeller/ Welt Hit II, opdrættet af Annika og Kristen Kildegaard, blev solgt for 18.500 EUR til Blue Hors, Domestica-WI e. Glamourdale/ Blue Hors Don Olymbrio/Solos Carex, opdrættet af Erik Iversen, blev solgt for 17.000 EUR til Tyskland.

Også en af Dansk Varmblods trofaste kunder, norske Kristin Andresen, erhvervede sig to særdeles gode føl for 16.500 EUR stykket, nemlig Lomus Family Guy e. Hesselhøj Donkey Boy/ Revolution/ Solos Landwind, opdrættet af Lo Breiding, og Javago Pilekær e. Jameson RS2/ Ferro / Davignon I, opdrættet af Stutteri Pilekær.

Dansk Varmblods auktionsudvalg er ovenud tilfredse med resultatet af auktionen. Hør hvad Louise Ringsbo har at sige her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen