Første del af weekendens Bundgaard Byg Cup vindes af Nanna Merrald

26-08-2017 14:00

Marie Helene Rigård Rohleder

De smukke omgivelser på Vilhelmsborg lagde bane til den tredje kvalifikationsrunde af den landsdækkende og traditionsrige Bundgaard Byg Cup turnering, hvor førstepladsen i lørdagens Intermediare 1 gik til Nanna Merrald 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald på Gørklintgårds Quater Boy

Omgivet af rustikke murstensstalde, vejrende dannebrogsflag og lilla blomster vandt Nanna Merrald og Gørklintgårds Quater Boy e. Quaterback/Blue Horse Don Shufro (opdr. Jørgen Ravn) lørdagens Bundgaard Byg Cup Intermediare 1 med scoren 71.579%. 

Det var en tæt kamp mellem Nanna Merrald på Quater Boy og nummer to, Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Veneziano e.Vivaldi/Donnerhall (opdr. Blue Hors), som opnåede 71.272%. Tredjepladsen gik til Dennis Holst med I´mael e. Electric/Induc (opdr. Gitte Sørensen) med 70.395%.

Copyright Ridehesten.com
Dennis Holst på I' mael.

Godt ridt og afslappet hest
Den røde vallak, Quater Boy, var velgående for Nanna Merrald i dag, som også er godt tilfreds med ridtet.

 – Jeg synes, at det var en rigtig fin tur. Han var rigtig godt med mig derinde og dejligt afslappet. Jeg kunne godt have givet lidt mere gas, men han har også brug for nogle afslappede ture, siger Nanna Merrald.

 Nanna Merrald har redet siden hun var lille, da hun er opvokset på forældrenes ridecenter, Lykkesholm, i Hvalsø. Quater Boy har hun haft siden, at den var føl, og hun beskriver den som en tændt hest, der virkelig skal føle sig sikker på opgaven.

– Jeg har haft meget fokus på at vænne ham til omgivelserne, fordi han let bliver ret påvirket. Så hver morgen har vi haft ham inde og gå ture på banen. Derudover så kører jeg programmerne igennem mange gange, så Quater Boy er klar over rækkefølgen, siger Nanna Merrald. 

Nanne Merrald ser frem til küren i morgen, hvor konkurrencen spidser til. Hun forbereder sig altid ved at se sit program igennem med musik, og ellers så skal Quater Boy ud og gå nogle ture, så den forbliver afslappet.

Klar til Kür
Søndag skal 15 ekvipager ride Bundgaard Byg Cup Intermediare 1 Kür klokken 15, og derefter afvikles den store finale i Bundgaard Byg cup på Blue Horse den 9-12 november, hvor det bliver spændende at se, hvem der rider med sejren til sidst. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Veneziano

Info

Bundgaard Byg Cup er en landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået minimum 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Turneringen løber af stablen over tre kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. Ved tilmelding i BUNDGAARD BYG Cup Intermediaire I er de ryttere, som er kvalificeret forpligtet til at starte andendagens Kürklasse. De 15 bedste ekvipager fra 1. dagens Intermediaire I går videre til 2. dagens Intermediaire I Kür. De 20 ekvipager med flest point går videre til finalen.
Kilde: www.rideforbund.dk
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev