Fra Island til Herning – Et fantastisk eventyr

08-04-2018 11:15

Karin Fallah

Dansk Islandshesteforening har 50-års jubilæum, som i disse dage fejres ved Icehorse Festival. 255 ekvipager er mødt op i MCH Herning for at konkurrere i 8 forskellige klasser. Deltager Lene Kamm er rørt til tårer efter lørdagens ridt og fortæller her om sin fantastiske hest Hlýri

Copyright Ridehesten.com
Lene Kamm er rørt, da hun stiger af Hlýri, hun mener at både hende og hesten gav sig mere en 100% på banen, hvilket gav pote.

For første gang i historien afholdes et indendørsstævne med World Ranking-status for islandsheste på dansk jord – og det er iøvrigt det største indendørs stævne på verdensplan. Det er igen Messehallerne i Herning, der lægger hus til en begivenhed, som ryttere og hesteinteresserede fra nær og fjern flittigt møder op til.

En af de mange deltagere er Lene Kamm, som er rørt til tårer, idet hun forlader den 250 meter lange ovalbane efter at have vundet B-finalen med 6,39 i T3, som er den sværeste tölt-klasse.

Copyright Ridehesten.com
Her ses den 250 meter lange ovalbane - i Hal M i messehallerne i Herning!

– Det er simpelthen så vildt! Hlýri er en helt ny hest, og det er vores første stævne sammen. Vi er simpelthen på et helt fantastisk eventyr!, fortæller Lene Kamm, mens tårerne atter presser på,  og hun stråler af lykke.

Lene Kamm har redet flere internationale konkurrencer med tidligere heste. Den bedste placering var ved DM, hvor hun fik sølv i konkurrencen B-flok. Rejsen har været lang for Lene med ulykker og andre ubehageligheder i bagagen, og hun fortæller, at det derfor er utroligt rørende endeligt at finde sit match.

Hesten Hlýri fra Hveragerói er 10 år og tidligere ejet og redet af Janus Eriksen på Island, hvorfra Lene hentede hesten hjem i december.

– Vi har fået en rigtig god start sammen. Jeg er ikke alene om at ride sejren hjem idag, Hlýri er en stjerne, og han kæmper for mig. Vi er det helt rigtige match!, siger Lene Kamm.

Søndag afholdes den endelige finale hvor det vil vise sig, om Lene og Hlýri skal have deres første placering på internationalt niveau.

Lørdag aften var det kæmpe show, hvor ovalbanen blev prydet af tophingste, som blev fremvist under rytter i henholdsvis skridt, trav, galop, tölt og pas, og det blev en showaften med jubel og fest!

Info

Icehorse Festivalen strækker sig fra torsdag-søndag, og har omkring 12.000 besøgende, og der afholdes 8 forskellige klasser med 255 dystende ekvipager.
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing