Fra motorstop til Grand Prix-sejr

22-06-2016 15:38

Vinder af S-klassen ved Sportsrideklubbens Gentofte Grand Prix-stævne, Shane Carey, var nær aldrig nået frem til stævnet i Bernstorffsparken, da hans lastbil på vej hjemme fra Sverige til København gik i stå på motorvejen

Copyright Ridehesten.com
Shane Carey.

Shane Carey og hans danske hustru Linnea Ericsson-Carey driver en uddannelses- og konkurrencestald i Sverige, hvor de også er bosat. Selv om der ikke er lang vej fra Skåne til København, så blev Shanes vej til Sportsrideklubbens stævne i Bernstorffsparken i søndags alligevel tilført mere spænding, end de fleste vil bryde sig om.

På vej mod København gik hans hestetransporter i stå på motorvejen - kun en times tid inden S-klassen, hvor Shane og hans hoppe Contenance skulle starte. Med en last af konkurrenceheste sad han med motorstop og begyndte at tvivle på, om han overhovedet ville nå frem til klassens start. Assistancen kom heldigvis hurtigt, og inden længe lykkedes det at starte lastbilen, så Shane fem minutter inden klassens start, lige nåede at gå (løbe) bane.

Aftenen forinden havde Shane og Contenance vundet 3.500 kr. som vindere af S-klassen, der var kvalificernede til søndagens S-klasse, som var doteret med intet mindre end 75.000 kr. - heraf 37.000 til vinderen. Med startnummer 18 af 19 ryttere nåede Shane efter banegennemgang i sidste øjeblik netop også at få opvarmet Contenance og forberedt de til denne 145 cm klasse, og således lykkedes det den irske toprytter at få vendt kaos til succes.

Shane Carey og Contenance fik nul fejl i hovedrunden og var ligeledes fejlfri i omspringningen, hvilken de klarede på blot 44,15 sekunder. Dermed endte Shane øverst på vinderpodiet som indehaver af en ATV til en værdi af 37.000 kr. 

Gentofte Grand Prix var et C- og B-stævne i springning afholdt af Sportsrideklubben i den smukke Bernstorffspark. Med dette velafviklede arrangement med usædvanlig høj dotering på samlet 275.000 kr. lykkedes det i høj grad Sportsrideklubben at vise, at Bernstorffsparken stadig kan være med.

- Det har været af afgørende betydning, at vi er blevet mødt med så velvillig sponsorstøtte, at rytterne virkeligt har haft noget at ride om, fortæller Sportsrideklubbens formand, Jakob Leth.

Se stævnets resultater HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen