Fra ruin til ridecenter

02-01-2023 19:08

Trine Askjær-Jørgensen

De er et ungt par på 25 og 28, der har kastet sig ud i et kæmpestort projekt, nemlig at lave en gammel, faldefærdig gård om til et dejligt ridested – og processen den bliver dokumenteret nøje med video

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det virker måske som et vanvittigt projekt, men springrytter Mille Jørgensen og hendes kæreste Frederik Larnæs har købt en gammel faldefærdig gård, som de har givet sig i kast med at renovere med drømmen om, at det bliver et dejligt ridested til Mille, der udover at være aktiv springrytter tager heste ind i tilridning. Tidligere har hun haft hest til at stå på rideklubber, men nu ville hun gerne have sit eget sted sammen med kæresten, hvor der også kan stå lidt heste.

– I sommeren 2021 var jeg ude at se stedet sammen med min mor og papfar, fordi min kæreste ikke synes, det overhovedet var værd at se på ud fra salgsannoncen, indleder Mille.

Men hun var blevet bidt af stedet, og hendes mor var også helt med på ideen, som også betød, at Mille ville komme til at bo tættere på hende selv og Milles søster, i nærheden af Faxe.

Trænger til en kærlig hånd
Jagtgården, som ejendommen hedder, er fra 1812 og trænger mildest talt til en kærlig hånd. Tidligere har der været rideskole på stedet, men der har ikke stået heste i staldene de sidste 10 år, og boksene lever da heller ikke op til kravene, der gør sig gældende i dag. Før i tiden husede staldene 50 heste og ponyer, fordi spiltove var lovlige, men med gældende mål kan der blive plads til ca. otte bokse:

– Efter vi er begyndt at dele vores projekt med renoveringen på Instagram og YouTube, så er der faktisk mange, der har kommenteret, at de har gået til ridning på Jagtgården tilbage i 80'erne og 90'erne. Det er da lidt sjovt at høre, siger Mille Jørgensen og fortsætter: – Planen er at få lavet omkring otte bokse, som skal være til mine egne heste, lidt pensionærer og så nogle heste, jeg har inde i træning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehallen på stedet er ikke ret stor (20x30 m), men til gengæld er Mille rigtig glad for, at den er i direkte forbindelse med stalden, og med en god fiberbund tænker hun, at den bliver super til ridning i hverdagen, longering, at lukke heste løse osv. Udendørs skal der laves en stor ridebane i målene 40x60 meter til at springe på, og der skal anlægges sandfolde samt indhegnes græsfolde på ejendommens område, som dækker over 7 hektarer.

Copyright Ridehesten.com
Der er 7 hektar land til ejendommen, så der er god plads til både græs- og sandfolde samt udendørs ridebane og ridesti. Foto: Privat

Filmer hele processen
Mille og Frederik overtog gården den 1. december 2022, og planen er, at hestene skal flytte ind den 1. februar. Der er dog ret meget at lave i stald, ridehal og på udendørsarealerne inden da, så familie og venner er blevet sat i værk og har knoklet i den første måned siden overtagelsen. Mille og Frederik selv passer begge deres fuldtidsjobs sideløbende med det store renoveringsprojekt, hvor de knokler på gården i deres fritid.

Hele processen har de valgt at dokumentere, og det har de fået positiv feedback på:

– Folk er vilde med at se, hvad vi laver, og hvordan det går, og så tror jeg, de synes, det er spændende at se os lave det, de måske selv går og drømmer om, siger Mille.

På hendes YouTube-kanal kan man derfor hver måned følge med i renoveringsprojektet på det unge pars nye gård. Første afsnit hedder "FRA RUIN TIL RIDECENTER – Hvad har vi dog købt!!?". I videoen her kan man komme med på rundtur på Jagtgården og se, hvordan familien i første omgang knokler med at rydde op, rive ned, brække op og smide ud.

Copyright Ridehesten.com
Her ses Mille Jørgensen med hoppen Belle Amour til Krafft Tour of Amateurs i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen