"Ruinen" er blevet helt beboelig

14-11-2023 14:31

Trine Askjær-Jørgensen

Det er næsten et år siden, at springrytter Mille Jørgensen og hendes kæreste Frederik Larnæs overtog Jagtgården på Sjælland og gik i gang med den helt store renovation. Kom med på "staldrundtur" her og se, hvor langt de er kommet med projekt "Fra Ruin til Ridecenter"

Copyright Ridehesten.com
Jagtgården trængte til en kærlig hånd; der blev ryddet grundigt ud. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Springrytter Mille Jørgensen og hendes kæreste Frederik Larnæs overtog den 1. december 2022 Jagtgården på Sjælland med planen om at skabe både deres eget hjem samt base for Milles egne heste og dem, hun har i træning. Det var dog langt fra kærlighed ved først blik, særligt for Frederik. Han var ikke med, da Mille og familien første gang var ude for at se stedet i sommeren 2021, for han synes, projektet var ret håbløst., selvom Mille så masser af muligheder.

Økonomi spillede en væsentlig rolle i købet af Jagtgården, for godt nok er det dyrt at renovere, men at købe et færdigt hestested er endnu dyrere. Mille og Frederik så på flere steder, inden de endte med at købe lige præcis denne gård og give sig i kast med at renovere.

Jagtgården, som ejendommen hedder, er fra 1812 og trængte mildest talt til en kærlig hånd og en opdatering. Tidligere har der været rideskole på stedet, men der har ikke stået heste i staldene de sidste ti år, og boksene levede dermed heller ikke op til kravene om hestehold i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden december 2022, hvor Mille og Frederik overtog, har de sammen med familie og venner knoklet ved siden af deres jobs med at sætte stald, ridehal, udendørsarealer osv. i stand.

Hele renoveringsprocessen besluttede Mille sig for at dokumentere, og derfor er det blevet til flere YouTube-videoer. I det første afsnit "FRA RUIN TIL RIDECENTER – Hvad har vi dog købt!!?" viser Mille rundt på Jagtgården og fortæller, hvad planerne er for stedet, og hvad de arbejdede på.

I andet afsnit "FRA RUIN TIL RIDECENTER  – Vores bokse ankommer!" kan man se, hvordan arbejdet skrider frem, og i tredje afsnit flyttede hestene så endelig ind, selvom der stadig er et stykke vej, før stedet er færdigt.

I videoen her giver Mille en "staldrundtur" og viser, hvor langt de efterhånden er kommet:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen